28-03-2024 15:21
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 26.03.2024
sasa, Тільки залізобетонні вироби.

[on] 25.03.2024
170,25

[off] 25.03.2024
Яка середньомісячна тривалість робочого часу?

[off] 22.03.2024
Улаштування колодязів круглих каналізаційних діаметром 1,5 м із збірного залізобетону, який об'єм враховується? Лише залізобетону чи всього циліндра?

[on] 22.03.2024
ввести в локалку металлолом, поставить признак возврата. цену оговорить с заказчиком(комисси
я должна быть)


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Тетяна - чому при підвищенні середньомісячної зарплати зменшується загальна кошторисна заробітна плата????
Марія - Чи правомірно замовник вимагає змінити середньомісячну тривалість робочого часу з 167,33 (стандартна АВК) на 170,25 (лютий 2024)? Де можна прочитат...
Олег - При просмотре любых общих выходяших документов выдает ошибку \"Высота групп входящих в \"объединение\" (строки между \"Ь\" и \"Ъ\") превышает высот...
Просмотр темы
» Для начинающих » Первые шаги
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Ремонт: капітальний і ...
Olga2014
Чи існує зараз таке поняття як "поточний ремонт"?
Багато хто говорить що ні. Проте не має конкретного документу який би про це свідчив.
В той же час багато бюджетних замовників продовжують користуватися поняттям "поточний ремонт", укладають на нього договори, казначейство їх приймає.
З іншого боку - якщо це, допустимо, пофарбувати підлогу і поклеяти шпалери (наймають підрядника)- це однозначно не капітальний ремонт. Але який тоді?
І, здоровий глузд підказує, що на, знову ж таки, для прикладу - поклеяти шпалери, якось не розумно подавати деклларацію, наймати технагляд і авторський. Тоді як в такому випадку?










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
ksilit
посмотрите нынешний ДСТУ и старый ДБН, там нет понятия текущий ремонт.
сейчас только капитальный ремонт, ранее был ремонт жилья
на сегодня, текущий ремонт это услуги
Оценить сообщение
 
Olga2014
ksilit написал(а):
посмотрите нынешний ДСТУ и старый ДБН, там нет понятия текущий ремонт.
сейчас только капитальный ремонт, ранее был ремонт жилья
на сегодня, текущий ремонт это услуги


Нинішній ДСТУ це Ви про ціноутворення? про склад ПКД? про якийсь інший?
А який тоді критерій між капітальним ремонтом і послугами зі звичайного ремонту?
І, я правильно розумію, що якщо це послуги, то їх тоді спокійно може надавати 2 група ФОПів? (Як Ви вірно мені зауважили минулого разу, коли я запитала як зробии блок налаштувань на ФОПа - Ви відповіли, що "який ФОП для буд робіт?!).
Але ж якщо послуги, то:
1) ФОПи можуть їх надавати.
2) Гранична сума для проведення тендеру інша.










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
ksilit
1. главный документ для сметчика был и будет ДСТУ Б Д.1.1-1:2013(ранее ДБН Д.1.1-1-2000)
2. текущий ремонт это не строительные работы, в новом ДСТУ ремонт жилья отсутствует
[spoiler]ДСТУ - Цей стандарт установлює основні правила з визначення вартості нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту та технічного переоснащення будинків, будівель і споруд будь-якого призначення, їх комплексів, лінійних об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, а також реставрації пам’яток архітектури та містобудування (далі – будівництво).
ДБН - Новое строительство, реконструкция и техническое переоснащение предприятий, зданий и сооружений, ремонт жилья, объектов социальной сферы и коммунального назначения и благо-устройства, а также реставрация памятников архитектуры и градостроительства в дальнейшем именуется "строительство"..[/spoiler]
ниже, что относится к капитальному ремонту и текущему
[spoiler]Капитальный ремонт - комплекс ремонтно-строительных работ, предусматривающий замену, обновление и модернизацию конструкций и оборудования зданий в связи с их физической изношенностью, разрушением, улучшение эксплуатационных показателей, а также улуч­шение планировки здания и благоустройства территории без изменения строительных габаритов объекта - письмо Госжилкоммунхоза Украины от 26.01.2005 № 4/3-102 (см. Сборник «Ценообразование в строитель­стве» № 3, март 2005, стр.31).
Текущий ремонт - комплекс ремонтно-строительных работ, предусматривающий систематическое и своевременное поддержание эксплуатационных качеств и предупреждение преждевременного износа конструкций и инженерного оборудования. Текущий ремонт должен проводиться с периодичностью, обеспечивающей эффективную эксплуатацию здания с момента завершения его строительства (капитального ремонта, реконструкции) до момента постановки на очередной капитальный ремонт или реконструкцию.
Если здание в целом не подлежит капитальному ремонту, комплекс работ текущего ремонта может учитывать отдельные работы, которые классифицируются как относящиеся к капитальному ремонту (кроме работ, предусматривающих замену и модернизацию конструктивных элементов здания) - письмо Госжилкоммунхоза Украины от 26.01.2005 № 4/3-102, (см. Сборник «Ценообразование в строительстве» № 3, март 2005, стр. 30),
Перечень работ, относящихся к капитальному и текущему ремонту помещений, домов, сооружений приведен в разделе 2 и подразделе 1.2 «Примерного перечня услуг по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий и услуг по ремонту помещений, домов, сооружений», утвержденного приказом Госжилкоммунхоза Украины от 10.08.2004 150 (см. Сборник «Ценообразование в строительстве» № 2, фев-2005, стр.81, 94).[/spoiler]
и чтобы закрыть тему о текущем ремонте,
письмо Минрегирнбуда 7/15-2747 від 11.03.2014
[spoiler]На численні звернення учасників будівництва щодо визначення вартості поточного ремонту існуючих об’єктів будівництва Мінрегіон повідомляє.

Відповідно до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність», ДБН А.2.2-3-2012 «Склад та зміст проектної документації на будівництво» будівництво це нове будівництво, реконструкція, реставрація, технічне переоснащення, капітальний ремонт.

Виходячи з положень зазначених законодавчих та нормативних документів поточний ремонт не відноситься до будівництва, тому на нього не поширюються законодавчі та нормативні документи, що діють у будівництві.

Вартість поточного ремонту має визначатися на підставі обґрунтованих трудових та матеріально-технічних ресурсів та їх вартості, обчисленої у поточному рівні цін.

В окремих обґрунтованих випадках центральний орган виконавчої влади, до сфери діяльності якого належать відповідні об’єкти, або замовник (розпорядник коштів) розпорядчим документом за відповідним обґрунтуванням може поширити дію окремих положень ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» на поточний ремонт.

У разі прийняття рішення щодо поширення дії ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 на поточний ремонт у розпорядчому документі можуть бути зазначені відповідні особливості, зокрема щодо показників кошторисного прибутку, загальновиробничих та адміністративних витрат тощо. При цьому враховуючи, що роботи з поточного ремонту здійснюються в існуючих будівлях, при складанні інвесторської кошторисної документації на поточний ремонт кошти на титульні тимчасові будівлі і споруди та сезонні подорожчання, як правило, не враховуються. В окремих обґрунтованих випадках виходячи зі способу, умов виконання ремонтних робіт (господарський, підрядний) та структури організації - виконавця поточного ремонту показники для обчислення загальновиробничих та адміністративних витрат, а також прибутку можуть розраховуватись відповідно до ДСТУ-Н Б Д.1.1-3:2013 та ДСТУ-Н Б Д.1.1-5:2013 як для капітального ремонту. При цьому прибуток враховується при складанні кошторисної документації на поточний ремонт лише у випадку здійснення його підрядним способом.

Вартість поточного ремонту в окремих обґрунтованих випадках може визначатися на підставі відповідних ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи, за умов відповідності технології, складу робіт, що виконуються, та витрат ресурсів, врахованих зазначеними нормами. [/spoiler]
Изменил(а) ksilit, July 25 2016 09:22
Оценить сообщение
 
Olga2014
ДЯКУЮ, KSILIT!!!
18

Власне, те що я й просила - письмо Минрегирнбуда 7/15-2747 від 11.03.2014.
Величезне Вас спасибі!










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Olga2014
А тепер давайте проаналізуємо...
1. письмо Госжилкоммунхоза Украины от 26.01.2005 № 4/3-102, я так розумію, на адний момент ДІЮЧЕ? Тобто ним можна керуватися при прийнятті рішення який це ремонт?

Судячи з написаного я бачу, що
якщо ми переклеюємо шпалери або перефарбовуємо стелю, то це підтримання експлуатаційних якостей і поточний ремонт.
якщо ми замінюємо шпалери на в/е, або стелю на "Армстронг", чи замінюємо вікна, то ми покращуємо експлуатаційні показники.










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Olga2014
2. Оскільки поточний ремонт не відноситься до будівництва, то ніяких декларацій, авторських та технічних наглядів, експертизи і проектних робіт?
3. Щодо проектних - сам проект, ясна річ, що не треба, і навіть кошторисна домументація теж.
Як бачимо з листа норми ціноутворення МОЖУТЬ застосовуватися, але не в обов"язковому порядку. Тобто це може бути звичайна калькуляція, складена по ринковим цінам без кошторисних заморочок?










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Olga2014
3. Якщо це послуги, то тендерна межа відразу падає з 1,5млн до 200тис?
4. Якщо це послуги, то їх може надавати ФОП 2 групи?

Колеги, будь ласка, прокоментуйте мої висновки і скажіть чи правильно я розумію даний нормативний документ. Якщо не правильно, будь ласка, вкажіть що саме неправильно і чому?
Дякую!










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Olga2014
а напишу?










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Olga2014
prepod написал(а):
Пишите, мне с телефона не удобно


Ви ж подумайте - те що Ви скажете мені - знатиму я. А так - всі колеги.










imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
Оценить сообщение
 
Pifpaf
Olga2014

Дак по Вашей логике то замена ж/б плит в здании тоже поточный ремонт? 4
Оценить сообщение
 
ok-ok
Интересная тема. В реале, кто-то считает для бюджета текущий ремонт " на підставі обґрунтованих трудових та матеріально-технічних ресурсів та їх вартості, обчисленої у поточному рівні цін", или все-также "на підставі відповідних ресурсних елементних кошторисних норм"?
Оценить сообщение
 
Mapina
ok-ok написал(а):
Интересная тема. В реале, кто-то считает для бюджета текущий ремонт " на підставі обґрунтованих трудових та матеріально-технічних ресурсів та їх вартості, обчисленої у поточному рівні цін", или все-также "на підставі відповідних ресурсних елементних кошторисних норм"?


Наши Заказчики не готовы проверять "обгрунтованность" по первому варианту, увы, а отказываться от них не хотелось бы.
Оценить сообщение
 
Mapina
prepod написал(а):
Быть такого не может. Звоните объясню, почему Вы не правы.


Я билась как лев, но ... бесполезно. А не права я - по определению.
Оценить сообщение
 
Mapina
ok-ok написал(а):
Интересная тема. В реале, кто-то считает для бюджета текущий ремонт " на підставі обґрунтованих трудових та матеріально-технічних ресурсів та їх вартості, обчисленої у поточному рівні цін", или все-также "на підставі відповідних ресурсних елементних кошторисних норм"?


Уважаемые коллеги! Прошу откликнуться! Кто что думает по этому вопросу?
Оценить сообщение
 
privatbujet
Перш за все витрати на поточний ремонт повинні відображатися в планових та фінансових показниках підриємства. При бюджеті, для більш достовірного визначення характеру робіт, доцільно створити спеціальну комісію, до складу якої включити фахівців (інженера, технічного працівника). Така комісія повинна оглянути об’єкти необоротних активів у цілому або їх окремі частини, зафіксувати виявлені дефекти, зазначить заходи, які необхідно буде вжити щодо їх усунення. Висновки комісії оформлюють шляхом складання відповідного акту.
Крім того, на підставі висновку зазначеної комісії в обов’язковому порядку має бути складено кошторисну документацію на проведення ремонтних робіт, яка, у свою чергу, заповнюється на підставі діючих цін, норм, розцінок та тарифів, установлених відповідними документами у сфері будівництва.
Після проведення ремонту приміщення комісія повинна буде провести огляд відремонтованого об’єкта та підписати акт, в якому вказати фактичні обсяги виконаних робіт та їх вартість.
Також після проведення ремонту об’єктів необоротних активів (незалежно від того, поточний чи капітальний) необхідно оформити Акт прийняття-здання відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів
Оценить сообщение
 
Илончик
У организации если деньги лежат на КЕК текущий ремонт то они под эти деньги умудряются и капиталку провести ))
Оценить сообщение
 
Илончик
prepod написал(а):
Ага, а потом в течении трех лет " ко мне" , спасай-выручай. 55
Тогда приедете в Одессу)) У нас есть такие кадры ))))а потом ПАМАГИТЕ!!!45
Оценить сообщение
 
Илончик
prepod я уже расспрсила у участников посиделок и у Татьяны тоже.Теперь к"усаю локти"""45 но поздно а у меня не получилось по работе.
Оценить сообщение
 
Илончик
prepod написал(а):
063-q договоримся


Хорошо )))
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
ремонт помещений Первые шаги 2 August 15 2007 09:14
Ремонт Проблемы и решения 1 December 03 2007 12:03
ЯМОЧНЫЙ РЕМОНТ ДОРОГИ Первые шаги 7 June 03 2008 13:07
Капитальный ремонт и КВР Первые шаги 8 June 03 2008 13:13
ремонт теплотрассы Первые шаги 4 June 12 2008 16:51
ремонт поверхности СМ 117 Консультации 6 June 12 2008 19:55
Смета на ремонт квартиры Первые шаги 2 July 22 2008 11:22
Смета на ремонт затопленной квартиры Консультации 12 July 22 2008 12:33
Кап.ремонт Проблемы и решения 3 August 18 2008 13:13
ВБН ремонт дороги і АВК Первые шаги 1 September 22 2008 08:24
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 18

Пользователей: 1
Sveta2010

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: patchbilding

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры