29-03-2024 16:28
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 29.03.2024
ируська, в первом случае возможно в котлах уже есть разогретый битум и его просто подогревают. во втором случае возможно по месту греют. разный расход дров.

[off] 29.03.2024
КР18-8-2 ( ямковий ремонт асф/бет суміші) подразумевает разогрев битума в составе работ? И для чего тогда в сборнике норма КР18-57-1 отдельно разогрев битума в котлах? Разогрев и поддержание в горяче

[off] 29.03.2024
Підкажіть усереднену відстань внутрішньобудівель
ного транспортування врахованого нормами для збірок Кб27?

[off] 28.03.2024
Подскажите пожалуйста расценку на снять, а потом обратно поставить стеклопакеты в м/пластиковых окнах

[off] 26.03.2024
sasa, Тільки залізобетонні вироби.


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Анатолій - Вихідні дані: Влаштування віконних блоків (27,78т)/100м.кв./14,54(одиниць по 100м.кв.) Як перевести в м. кв. в кошторисі, КБ9-44-(1,2,3)?
Тетяна - чому при підвищенні середньомісячної зарплати зменшується загальна кошторисна заробітна плата????
Марія - Чи правомірно замовник вимагає змінити середньомісячну тривалість робочого часу з 167,33 (стандартна АВК) на 170,25 (лютий 2024)? Де можна прочитат...
Просмотр темы
» Вопросы и ответы » Калькулирование
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Калькуляция на Армстронг
ksilit
многим наверняка приходилось сталкиваться с данным видом работы.
выходили из положения следующим образом :
1. применяя 2 нормы по 34 сборнику(1-я на каркас, 2-я на облицовку этого каркаса)
2. расценивали по сборникам ПР.(но применять эти сборники не входя в структуру Минпрома, как бы не правильно)
будучи на последнем семинаре в И-Ф, задал вопрос представителю Экобуда,(они разрабатывают ГНч, кто не знает)
вопрос звучал примерно так
как поступит грамотный проверяющий, если увидит в смете работы по монтажу Армстронга(по любому из представленных выше вариантов)

и получил ответ, что проверяющий может попросить сделать калькуляцию по ГНч.
и вот на досуге сделал калькуляцию на монтаж потолка Армстронг, в качестве эксперимента...
прошу высказаться по существу
ksilit присоединил файл:
armstrong.zip
Оценить сообщение
 
Leana1407
можно транспортные на доставку материалов и заг/складские добавить, и цеховые берутся, если на своей базе ( в цехе) делается, а тут скорее на объекте, тогда - ОПР как на общестроительные или фактические , а так - все отлично 27
себе скачала,вдруг пригодится Wink
Оценить сообщение
 
ksilit
согласен не все учел, на скорую руку делал...
так же можно и по ГК и другому делать в ГНч все это есть
правда по ГК в ГНч как бы завышены показатели(если сравнивать с техкартой)
как говорится первый блин....
Оценить сообщение
 
SaNata
Нам разрешают пользоваться ТОЛЬКО ПР на основании того, что эта расценка ПРЯМОГО ДЕЙСТВИЯ! Переходим на 1 тарифную сетку!!! А в сборнике № 6/2009 г стр 75 дано разъяснение, что МОЖНО пользоваться ВЕДОМСТВЕННЫМИ РЭСН (технология выполнения работ совпадает) вместо разработки индивидуальных РЭСН! И в Экспертизе пропускают именно эту норму!
!ЭТО БОЛЬШОЙ ВОПРОС к Минрегионбуду, почему до сих пор не разработают нормы по Армстронгу!
Оценить сообщение
 
ksilit
Применение ведомственных норм и «Правил определения стоимости работ ...» предприятиями, не входящими в систему Министерства промышленной политики, возможно после принятия соответствующими центральными или местными органами исполнительной власти решения о распространении их действия на предприятия и организации. ЦО№6 2009г.
Оценить сообщение
 
АВК
По-моему, калькуляция - это тупиковая ветвь развития украинского ценообразования. Это сродни работе шабашника.
Нужны государственные нормы, основанные на техкартах.
Если бы наше министерство обязало производителей новых технологий разрабатывать техкарты, а потом их утверждало, - норм на сегодня было бы пруд пруди. Выбирай - не хочу.
А так... Конечно, проще сказать: делай калькуляцию. А потом мы вам руки да повылавываем.
Оценить сообщение
 
ksilit
если государство не идет на встречу в плане новых норм, надо пользоваться доступными методами.
ГНч это позволяют, ведь они вышли на замену ЕНиРов
Оценить сообщение
 
АВК

Оценить сообщение
 
АБорис
ОПР (цеховые) расходы 90 % проясните пожалуйста
Оценить сообщение
 
ksilit
Галузеві норми часу на будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи. [spoiler]Збірник ГН 8 „Опоряджувальні роботи”. Випуск 3 „Шпалерні роботи”, Випуск 6 „Опорядження виробами промислового виробництва”. – К.: Центр „Екобуд”, 2011. – 53 с.
ISBN 978-966-8115-20-2

Розроблено фахівцями Українського науково-дослідного центру економіки будівництва „Екобуд”: М.І. Данченко, Т.В. Гончар, В.Д. Романенко, В.Г. Бараненко.
У розробці приймали участь А.В. Беркута, П.І. Губень , В.А. Осинська.
Під загальною редакцією М. І. Данченко.

Погоджено з Професійною спілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.
Схвалено рішенням Науково-технічної ради Мінрегіонбуду від 20.02.2009 № 11.
Затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 25 лютого 2009 року № 82.


УДК [658.53:69](083.13)
ББК 65.31-6

ISBN 978-966-8115-20-2

© УкрНДЦ „Екобуд”, 2011.
[/spoiler]
а это по поводу 90%
так же можно глянуть ЦО №11 2006г начиная с 43 стр.
ksilit присоединил файл:
kalk.zip
Изменил(а) ksilit, August 19 2011 12:02
Оценить сообщение
 
ksilit
ОПР по факту поставь
по ГНч в Екобуд позвони
Оценить сообщение
 
Юличк@
проверяющий прибыль пересчитает по показателю общему по проекту. об этом много в ЦО писалось(правда по второстепенному производству) :"прибыль и административные вобщем по проекту"- кжется так это звучит
Оценить сообщение
 
Юличк@
и что такое эти ГН и ГНч?
Оценить сообщение
 
АБорис
Извиняюсь за нескромность, но ка вариант по 64 выпуску применительно :
[spoiler]11. МОНТАЖНИК ГІПСОКАРТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ
(Код КП-7129.2)
4-й розряд
ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ. Виконує роботи середньої складності під час мон-тажу перегородок, стін та стель із гіпсокартонних листів (типу системи "Кнауф").
ПОВИНЕН ЗНАТИ: властивості та марки гіпсокартонних конструкцій; способи та правила збирання конструкцій із окремих елементів та монтажу перегородок, стін та стель середньої складності; правила дотримання допусків під час монтажу конструк-цій згідно із технологією виконання робіт; вимоги до якості виконання робіт; будову та правила експлуатації ручного механізованого та електроінструменту, монтажних піс-толетів; методи виготовляння криволінійних конструкцій; правила роботи на підмост-ках та драбинах; правила дотримання пожежної та електричної безпеки; правила та норми з охорони праці під час виконання робіт.
КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфіка-ції. Стаж роботи монтажником гіпсокартонних конструкцій 3 розряду – не менше 1 ро-ку.
ПРИКЛАДИ РОБІТ. Монтаж перегородок, стін та стель середньої складності. Складання металевих каркасів. Установлювання в металеві напрямні стоякових профілів та закріплювання їх гвинтами або просікачем методом "просікання з відги-ном". Розмічання проектного положення перегородок та стін на підлозі із використан-ням шнуровідбійного пристрою. Заклепкове, нарізне, гвинтове з'єднування стоякових профілів по довжині під час монтажу. Кріплення елементів каркасів перегородок, стін та стель між собою гострокінцевими та самонарізними гвинтами. Кріплення каркасів до несучих конструкцій та навісного обладнання до гіпсокартонних листів гвинтами та дюбелями. Кріплення крайніх вертикальних стояків каркаса, що прилягають до стін і колон, розтискними дюбелями, дюбель-цвяхами або із використанням монтажних пі-столетів. Монтаж підсилених стояків для встановлювання дверної коробки, переми-чок із напрямного профілю над дверним прорізом, проміжних стояків над дверною коробкою і закріплювання їх гвинтами. Закріплювання напрямних профілів до пере-криття дюбелями з кроком, відповідним кроку стояків. Кріплення гвинтами гіпсокар-тонних листів до каркасів та до полиць напрямних. Улаштовування отворів у стінках стоякових профілів для пропуску інженерно-технічних, санітарно-технічних та елект-ротехнічних комунікацій. Встановлювання гільз із негорючих матеріалів у місцях спряження перегородок, стін та стель із трубопроводами водопостачання, парового та водяного опалення. Обрізування стоякових профілів електроінструментом. Кріп-лення дверної коробки до стояків. Виготовляння конструкцій у вигляді зігнутих форм згідно із технологією. Встановлювання зігнутих гіпсокартонних листів поперек стояко-вих профілів, закріплювання їх гвинтами під час монтажу зігнутих конструкцій. Обро-[Вырезано цензурой!]ння швів гіпсокартонних листів зі скошеними та заокругленими скошеними кром-ками сумішшю для шпаклювання. Встановлювання профілів із оцинкованої сталі, алюмінізованих стрічок, алюмінієвих профілів для захисту зовнішніх кутів та відкри-тих торців. Улаштовування теплоізоляційних кожухів у місцях спряження перегородок та стін із трубопроводами. Перевіряння перед здаванням в експлуатацію дотримання допусків перепадів та зазорів між суміжними листами, рівності поверхні, відсутності забруднень на гіпсокартонних листах.
5-й розряд
ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ. Виконує складні роботи під час монтажу перегоро-док, стін та стель із гіпсокартонних листів (типу системи "Кнауф") та інших різних конструктивних типів та рівня відповідальності.
ПОВИНЕН ЗНАТИ: будову та конструкції перегородок, стін та стель із гіпсокар-тонних листів різних типів та рівня відповідальності; методи та способи встановлю-вання, закріплювання, монтажу перегородок, стін, стель тощо; правила та способи збирання та монтажу гіпсокартонних систем із окремих елементів; методи та техно-логію виготовляння елементів у вигляді зігнутих форм та криволінійних конструкцій; правила дотримання послідовності виконання робіт згідно із технологічними картами; вимоги до якості виконання робіт; будову та правила експлуатації ручного механізо-ваного та електроінструменту, монтажних пістолетів, монтажного обладнання та при-строїв; правила роботи на підмостках, драбинах та риштуванні; правила дотримання пожежної та електричної безпеки; правила дотримання вимог безпеки під час роботи з монтажним пістолетом; правила та норми з охорони праці під час виконання робіт.
КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфіка-ції. Стаж роботи монтажником гіпсокартонних конструкцій 4 розряду – не менше 1 ро-ку.
ПРИКЛАДИ РОБІТ. Монтаж перегородок, стін та стель під час каркасного та безкаркасного поелементного складання із гіпсокартонних листів на опорядженні бу-дівель житлового, громадського та промислового призначення. Різання та збирання металевих стоякових і напрямних профілів із використанням монтажних пристроїв та інструментів (електроножиць, електропилок типу "болгарка", просікачів тощо). Прирі-зування облицювальних елементів електроінструментом. Розмічання проектних по-ложень стель. Розмічання проектних положень перегородок та стін у приміщеннях великої площі лазерним пристроєм. Перенесення розмічання проектного положення конструкцій виском на стелю. Встановлювання елементів збірних гіпсокартонних сис-тем, перегородок, стін та стель у проектне положення згідно з монтажними осями. Вивіряння елементів гіпсокартонних конструкцій за рисками, нанесеними на елемен-ти, що монтуються. Кріплення горизонтальних напрямних перегородок та стін: до стелі – через пружну стрічку, до підлоги – через спеціальну мастику або пружну стрі-чку дюбелями або дюбель-цвяхами з кроком, відповідним кроку стояків, бокове закрі-плювання напрямних. Установлювання між стояками профілів обрамлення із горизо-нтальних напрямних профілів, закріплених до стоякових профілів, у місцях спряжен-ня перегородок та стін із інженерними комунікаціями. Улаштовування спільних тепло-ізоляційних кожухів у місцях групового пропускання трубопроводів. Кріплення гіпсо-картонних листів, монтажних деталей на каркасах електроінструментом різних типів (шуруповерт, дриль тощо) або монтажним пістолетом. Виконання робіт щодо спря-ження перегородок та стін із інженерними комунікаціями: встановлювання в порож-нині перегородки або стіни додаткових елементів каркаса, що обрамовують отвори; закріплювання елементів обшивки із гіпсокартонних листів до додаткових поперечних елементів каркаса; закладання стику спряження по всьому контуру герметиком. Ви-готовляння конструкцій із гіпсокартонних листів у вигляді зігнутих форм (колони, за-округлені кути, аркові конструкції тощо), виготовляння шаблонів для згинання гіпсо-картонних листів згідно з робочими кресленнями. Виготовляння криволінійних еле-ментів малого радіуса з гіпсокартонних листів із використанням спеціального облад-нання. Розмічання проектного положення перегородок та стін, перенесення їх на стелю під час монтажу зігнутих конструкцій. Розрізування ножицями по металу зов-нішніх полиць і стінок напрямних профілів до внутрішніх полиць під час монтажу конструкцій зігнутих форм. Згинання профілю у відповідності до необхідного радіуса, встановлювання його за розміткою та закріплювання дюбелями під час монтажу конструкцій зігнутих форм. Установлювання стоякових профілів та закріплювання їх у напрямних під час монтажу конструкцій зігнутих форм. Ведення звітної документації щодо витрачання патронів до монтажного пістолета. Очищання та змазування мон-тажного пістолета, підготовка його до експлуатації. Кінцеве опорядження гіпсокар-тонних листів спеціальною сумішшю. Здійснення контролю за дотриманням допусків відхилення поверхні, наявністю герметизації всіх вузлів сполучення перегородок та стін із будівельними конструкціями, правильністю дотримання технологічних вимог щодо відбивання кутів, монтажу перегородок, стін, стель, установлювання та закріп-лювання захисних елементів на всіх зовнішніх кутах і відкритих торцях.[/spoiler]
Исходя от этого, звено рабочих 1чел. 5розряда и остальные 4разряда. Соответственно миниму средний розряд 4,1 или 14,36 грн. ч/ч.
Если взять применительно каркасы для г/к - 0,48ч/ч +0,022ч/ч, получится 50,2 ч/ч на 100м2 или 720,90грн/100м2 каркаса.
Хотя не утверждаю что хоть частично правильно.
Оценить сообщение
 
Leana1407
Юличк@ написал:
и что такое эти ГН и ГНч?
"Галузеві норми часу на будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи" их разрабатівают вместо ЕНиР, и на те виды работ, на которые утверждены ГНч - ЕНиРы уже не действуют, их , эти нормы можно использовать для составления калькуляций, использовать при составлении индивидуальных норм, если я правильно поняла...

[spoiler]"Галузеві норми часу на будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи. Випуск 5 "Облицювальні роботи" // Збірник ГН8 „Опоряджувальні роботи". –
К: УкрНДЦ „Екобуд", 2007.
РОЗРОБЛЕНО фахівцями Українського науково-дослідного центру економіки будівництва „Екобуд": канд. екон. наук І. В. Голодець, В. Д. Казько, І. М. Томільцев, К. І. Шевчук.
У розробці приймали участь: Л. П. Гончаренко, І. А. Сохач (УкрНДЦ „Екобуд), І. В. Юрченко, Л. Г. Немерована, Л. Г Юхимчук (ВАТ трест "Київміськбуд-1"), Т. І. Селенська (СУ-50 ВАТ „Київоздоббуд"), І. В. Габер (ПП „Юкон-Буд"), М. І. Данченко (ТОВ „БМК Планета-Міст"), В. М. Заєць (корпорація „Укрбуд").
Консультації надавали: канд. екон. наук А. В. Беркута, Т. О. Шарапова, П. І. Губень (Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України).
Під загальною редакцією канд. екон. наук І. В. Голодець.
ЗАТВЕРДЖЕНО наказом від 27 грудня 2006 року № 431.
ПОГОДЖЕНО з Професійною спілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України."[/spoiler] в печатном виде на конференции в И.-Ф продавались Wink,
Оценить сообщение
 
J_Franz
если не секрет, можно ли поинтересоваться всем перечнем, то есть, всеми выпусками ГНч ? очень заинтересовало, по ним ведь можно высчитывать реальные ч/ч рабочих, ведь правда?
Оценить сообщение
 
Юличк@
J_frans написал:
если не секрет, можно ли поинтересоваться всем перечнем, то есть, всеми выпусками ГНч ? очень заинтересовало, по ним ведь можно высчитывать реальные ч/ч рабочих, ведь правда?


реальные можно вычислить на объекте с секундомером напару, а так все примерно-нормативно...
Оценить сообщение
 
Юличк@
Leana1407, спасибо
Оценить сообщение
 
АБорис
Открыл 5 выпуск ГН8...... обалдел:
8-5-46 250ч/ч на 100м2, в ЕДшке мизер (863,87ч/ч), а тут вообще близится к 0
Изменил(а) АБорис, August 19 2011 16:32
Оценить сообщение
 
АВК
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
Калькуляция на механизмы!!! Машины и механизмы 2 April 04 2008 14:34
Калькуляция Проблемы и решения 5 August 30 2008 21:03
Калькуляция в АВК Первые шаги 2 September 29 2008 12:30
Калькуляция на изготовление воздуховодов Проблемы и решения 2 December 29 2008 16:05
Калькуляция Консультации 2 January 13 2009 16:06
калькуляция Проблемы и решения 2 February 12 2009 11:42
Калькуляция помогите!! Прочие вопросы 7 March 20 2009 12:21
Калькуляция на арм.каркас - бюстжет Первые шаги 3 March 31 2009 15:10
Калькуляция Проблемы и решения 7 April 15 2009 11:44
калькуляция Первые шаги 2 August 24 2009 23:14
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 26

Пользователей: 0

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: An

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры