е12-12-1 (здається що так.) влаштування двосхилих покрівель типу "...." кількість металочерепиці 104 на 100 м2. тобто запас 4%. що враховує це число? а то щось тільки на напуски восьми сантиметрові получається порядку 9%.
наприклад в нас є двоскатний дах площею 200 м2. скільки м2 металочерепиці треб купити щоб його накрити?
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc.
Wanderer написал(а): MarikBig встречный вопрос: в проекте указана раскладка металлочерепицы?
відповідь- ні звичайно.
моє питання - а де ви бачили проект в якому вказана розкладка металочерепиці?
і де написано що таке потрібно робити? якщо не написано тоді це глухо навіть на рівні стадії РП
проектанти закінчують спеціальність ПЦБ і вони вважають себе суперелітою, яка все знає. тому нічого додаткового робити не будуть
проблеми кошторисників тільки проблеми кошторисників, а не відділу і колективу
Змінено: MarikBig, December 16 2012 22:15
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc.
Лучше всего будет обратиться к поставщику металлочерепицы. Они по вашему проекту посчитают полный комплект кровли вместе с аксессуарами. Но еще лучше всего самому научиться. Такое знание лишним никогда не будет.
slaventigo написал(а):
Лучше всего будет обратиться к поставщику металлочерепицы. Они по вашему проекту посчитают полный комплект кровли вместе с аксессуарами. Но еще лучше всего самому научиться. Такое знание лишним никогда не будет.
самому навчитись можна но навіщо? получається як в анекдоті "Зачем в слове Мойша буква "Н". щоб точно порахувати металочерепицю необхідно спеціальну програмку типу Кровля, а коштує вона близько 4 тис грн. якщо 1 дах в рік навіщо вона мені здалась.
MarikBig, за посиланнями ,які я давала раніше можна собі порадити в обрахунках. Варіант 2. В постачальників металодахівки можна взяти обрахунок як комерційну пропозицію. Якщо нема бажання то причину завжди можна знайти.
Никогда не знаеш что ждет тебя в переди а что-либо уметь это не лишние. А начиртить можно и в ручную на листочке бумаги сделать раскладку. Понятно первый раз тяжело но зато потом будет проще.
Никогда не знаеш что ждет тебя в переди а что-либо уметь это не лишние. А начиртить можно и в ручную на листочке бумаги сделать раскладку. Понятно первый раз тяжело но зато потом будет проще.
повірте мені і без металочерепиці є чому вчитись, я навіть телевізор стараюсь не дивитись щоб зайвий раз не втомлювати очі. вручну на листочку получиться розрахувати найпростіший дах. напіввальмовий який був в моєму випадку аж ніяк.
давайте повернемось до питання чому в нормі коефіцієнт запасу 1,04 як його винайшли і що ставити в інвесторській документації?
на роботі в мене тільки офіційний софт. додому носити роботу, ставити програму ну хіба заради спортивного інтересу і то нема бажання
Змінено: MarikBig, December 20 2012 20:00
давайте повернемось до питання чому в нормі коефіцієнт запасу 1,04 як його винайшли і що ставити в інвесторській документації?
Думаю на эту норму лучше не пологаться как это как обычно просто цифра такое к сожелению в стречается в нормах. Ответить почему коэф. 1,04 сможет только разработчик нормы. У Вас 100% по факту будет свой коэф. и скорее всего больше. Есди взять к примеру профлист то в зависимости от вида там коэф. разный.
Без раскладки металочерепицы выяснить правильный коэф. к сожелению не возможно. Если бы крыша была односкатная или двухскатная то можно было бы но при этом заказав потом нужной длины листы чтоб на подрезку не тратить