електроенергія
|
MarikBig |
Опубліковано January 03 2013 14:16
|
опытный сметчик
Зареєстровано: 19.01.12
|
в деяких розцінках викоирстовується електричне обладнання вартість електроенергії сидитьу вартості експлуатації. чи можна вартість електроенергії викидати а замість неї ставити пересувні електростанції?
логічно що можна, хто стикався і як на це реагують відповідні органи
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc. |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АБорис |
Опубліковано January 04 2013 11:29
|
ветеран
Зареєстровано: 18.09.10
|
логичней сделать калькуляцию на 1 квт собственной ел.ен.
Я пишу с ошибками — это привилегия высшего образования. |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АВК |
Опубліковано January 04 2013 11:39
|
профи
Зареєстровано: 22.07.08
|
Передвижная станция потреб_л_яет ресурсы. Значит ее НАДО вставлять в смету.
Сколько дурака не учи, а он всё равно всё знает))) |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АБорис |
Опубліковано January 04 2013 17:59
|
ветеран
|
АВК написал(а):
А временную разводку от неё учитывать в ОПР, или тоже в прямые запихнуть можно?
Там ведь тоже всякие скобы, изоленты и.т.п. потребляются.
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АВК |
Опубліковано January 06 2013 16:12
|
профи
|
Только ОПР
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АБорис |
Опубліковано January 09 2013 10:32
|
ветеран
|
Двояко както получается.
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 11:41
|
опытный сметчик
|
АБорис написал(а):
Двояко както получается.
хм, в принципі до 50 метрів здається підключення входить
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc. |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 11:44
|
опытный сметчик
|
АВК написал(а):
я з вами згодний не підкажете якесь десь розяснення.
наприклад водовідлив із котловану в польових умовах там є електричні насоси 4 кВт. можна із їхнбої вартості викинути вартість електроенергії а додати дизельну електростанції потужністю 4 кВт?
Оценить сообщение |
|
|
|
|
Викторинка |
Опубліковано January 09 2013 13:30
|
опытный сметчик
Зареєстровано: 25.02.10
|
наприклад водовідлив із котловану в польових умовах там є електричні насоси 4 кВт. можна із їхнбої вартості викинути вартість електроенергії а додати дизельну електростанції потужністю 4 кВт?
MarikBig, звичайно ні .
подправил bb-код |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 13:38
|
опытный сметчик
|
Викторинка написал(а):
MarikBig, звичайно ні .
подправил bb-код
поясніть детальніше. тут водовідлив в межах будмайданчика а що тоді в полі? 10 км дроту тянути?
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АВК |
Опубліковано January 09 2013 13:59
|
профи
|
MarikBig написал(а):
АВК написал(а):
Можно, почему бы и нет?
Вместо эл.энергии будут затраты на дизтопливо и работу генератора.
Оценить сообщение |
|
|
|
|
Викторинка |
Опубліковано January 09 2013 14:03
|
опытный сметчик
|
MarikBig , в залежності від притоку води підбирають і спосіб відкачки,а значить і тип насосів ...аж до насоснї станціїї.Звідси і визначається кількість електроенергіїї,що буде споживатись.Приймаєм обгрунтоване рішення щодо застосування станціїї відповідної, як джерела виробництва електроенергіїї.Ключовим виходить з того, поняття- вартість 1кіловатта електроенергіїї ,від відповідного джерела живлення. Отже, мій висновок :при застосуванні згаданої Вами станціїї визначаєте собівартість 1квт енергіїї, яку вона продукує для забезпечення роботи насосу відповідного типу. |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 14:10
|
опытный сметчик
|
чисто теорія, я не знаю як приток порахувати крім як маш-год помножити на номінальну продуктивність при 100% завантаженні насосу
в організації один насос потужністю 4 кВт приток води 10м3 год. ми відкачали виключили відкачали виключили. машиногодини записали в журналі ведення водовідливу (чув про такий ніколи форми не бачив). насос годину не працює його продуктивність 20 м3. тому тільки пів години. спожив він 2 кВт енергії. логчно насос продуктиністю 10 м3 і потужністю 2 споживе також 2 кВт електроенергії бо мусить працювати 1 годину
що не так в цій історії? якщо все так яка різниця як воду качати
я так розумію тут думки роздвоїлись.
1. Робити калькуляцію на 1кВт нергії і її вписувати у вартість експлуатації насосу в графі вартість енергоносіїв.
2.у графі вартість енергоносіїв насосу ставимо 0. до машин додаємо - дизельну електростанцію ставимо кількість машино-годин таку саму як і насосу.
логічно ми б мали вийти на одне число, але дуже сумніваюсь....
Змінено: MarikBig, January 09 2013 14:22
Оценить сообщение |
|
|
|
|
Викторинка |
Опубліковано January 09 2013 14:23
|
опытный сметчик
|
я так розумію тут думки роздвоїлись.
1. Робити калькуляцію на 1кВт нергії і її випувати у вартість експлуатації насосу в графі вартість енергоносіїв.
2.у графі вартість енергоносіїв насосу ставимо 0. до машин додаємо - дизельну електростанцію ставимо кількість машино-годин таку саму як і насосу.
логічно ми б мали вийти на одне число, але дуже сумніваюсь.... Не туліть все докупи. 1. Насос -споживач 2. Станція диз. -виробник . 3. Споживачу потрібно :Х квт електроенергіїї, а виробник виро[Вырезано цензурой!]є Хкіловат за У -годин. У вартості 1квт електроенергії,що споживається складовою є кількість машиногодин, за яку станція її дасть виробнику. |
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АВК |
Опубліковано January 09 2013 14:24
|
профи
|
ППРа достаточно. И не нужны никакие калькуляции.
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 14:38
|
опытный сметчик
|
quote] Не туліть все докупи. 1. Насос -споживач 2. Станція диз. -виробник . 3. Споживачу потрібно :Х квт електроенергіїї, а виробник виро[Вырезано цензурой!]є Хкіловат за У -годин. У вартості 1квт електроенергії,що споживається складовою є кількість машиногодин, за яку станція її дасть виробнику.[/quote]
та ніби все правильно в мене потужність насоса 4 кВт для його роботи необхідна електростанція яка видає також не менше 4кВт. працює насос-працює електростанція. не працює насос електростанція працює вхолосту без навантаження. навпаки бути не може.
тому години насосу повинні принаймі бути не меншими за години електростанції. куда я буду дівати зайву електроенергії.
получається що правильний варіант тільки 2?
я так розумію..
Оценить сообщение |
|
|
|
|
АБорис |
Опубліковано January 09 2013 15:03
|
ветеран
|
АВК написал(а):
ППРа достаточно. И не нужны никакие калькуляции.
Так будет идеально, но проще ли?
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 15:04
|
опытный сметчик
|
ану трошкі вікпедії
Через схожість назв кіловат і кіловат-годину часто плутають у повсякденному вжитку, особливо коли це стосується електроприладів. Однак ці дві одиниці вимірювання стосуються різних фізичних величин. У ватах і, отже, у кіловатах вимірюється потужність, тобто кількість енергії, спожита приладом за одиницю часу. Ват-година і кіловат-година є одиницями виміру енергії, тобто ними визначається не характеристика приладу, а кількість роботи, виконаної цим приладом.
Ці дві величини пов'язані наступним чином. Якщо лампочка потужністю у 100 Вт працювала протягом 1 години, її робота вимагала 100 Вт · год енергії, або 0,1 кВт · год, а 40-ватна лампочка споживе таку ж кількість енергії за 2,5 години. Потужність електростанції вимірюється у мегаватах, але кількість проданої електроенергії буде вимірюватися у кіловат-годинах (мегават-годинах).
Оценить сообщение |
|
|
|
|
MarikBig |
Опубліковано January 09 2013 15:08
|
опытный сметчик
|
в ціноутворення за якийсь із останніх номерів є подібна ситуація, але там інше питання розглядалось
Оценить сообщение |
|
|
|
|
sanchez |
Опубліковано January 09 2013 15:24
|
ученик
Зареєстровано: 27.11.12
|
товарищи, мож кто сталкивался.
Помогите как расценить временное электроснабжение? стройка в поле за городом 150 км. будет стоять передвижная эл-ция. Нашел с204-103, могу ли её использовать как источник электроэнергии? там просто указать время работы её в маш-час?
в смете мне нужно учесть доставку её на площадку, время работы (посчитать общую потре[Вырезано цензурой!]емую мощность и помножить на время работы) и пусконаладку? |
Оценить сообщение |
|
|
|