Подскажите пожалуйста, при подсчете объемов работ по покрытию парапетов и оголовков вент. каналов листовой сталью, в объем работ включать только площад горизонтального покрытия, или полную плщадь металла, включая боковые борта?
таке доволі дивне питання.
логічно що по повній поверхні металу. як можна відкинути вертикальні напуски?
якщо перевести в нормі 570 кг оцинкованої сталі на м2 отримаємо приблизно 103,7м2. і це підкреслює що треба давати всі м2
Змінено: MarikBig, March 28 2013 14:55
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc.
Юличк@ написал(а):
MarikBig, то коэф расхода материала. а объем скорее всего надо брать по площади вертикальной проекции на основание
мені таке проектант дає, а він рахує площу всього металу.
а як там по іншому получиться?
має бути площа всього металу інакше просто не хватить
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc.
площадь всего металла учитывает подгибы, загибы , капельники .. если перекрывать кровлю профлистом или металлочерепицей и посчитать от веса площадь кровли, то она может получиться раза в 1,5 больше
Юличк@ написал(а):
MarikBig, про то что площадь =1+2 не спорю... я за подсчет объема от веса материала не согласная))))
ви хочете знати як я вийшов на 103 м2?
так в розцінці вказана товщина. я хотів підкреслити що якби там получалось 120-130 м2 тоді треба думати навіщо такий запас. а так все гарно.
про металочерепицю там трошки інша історія