ДД! У цьому році як ніколи змінюється середньомісячна тривалість робочого часу. Підкажіть, як бути, коли по закриттю останнього акту треба звести це все в один кошторис, а виявляється, що один акт з 172,67 люд/год, інший 173,33 люд/год. (а є такий проект, який закривався на протязі півроку). І при їх об'єданні відповідно можна задати лише одне значення, а отже якісь роботи не будуть відповідати закритим (ціна робіт, звв, витрати люд/год). І ДЦ виходить або менше, або більше. Що в такому випадку?
iryna95, доброго дня!
Можна одне уточнення, а саме. Ви коригуєте договірну ціну після підписання договору підряду шляхом укладання додаткової угоди? Тому що в іншому випадку зведення кошторису після підписання актів виглядає досить дивно. Хоча у процесі роботи виникають різні ситуації.
На мою думку зробити це в програмі неможливо. Вихід, на мою думку, у ручному зведенні обсягів: локальні кошториси формуємо з тими параметрами, що і акти, а договірну, загальновиробничі - вручну, шляхом підсумовування параметрів із актів. З підсумковою відомістю ресурсів в цілому по кошторису може бути складніше, якщо в залежності від акту змінюється середній розряд робіт. Якщо ж - ні, то також шляхом підсумовування. Ексель Вам в допомогу.
Немає нічого неможливого, лише закономірно виникає питання - для чого?!
Нет написал(а):
iryna95, доброго дня!
Можна одне уточнення, а саме. Ви коригуєте договірну ціну після підписання договору підряду шляхом укладання додаткової угоди? Тому що в іншому випадку зведення кошторису після підписання актів виглядає досить дивно. Хоча у процесі роботи виникають різні ситуації.
На мою думку зробити це в програмі неможливо. Вихід, на мою думку, у ручному зведенні обсягів: локальні кошториси формуємо з тими параметрами, що і акти, а договірну, загальновиробничі - вручну, шляхом підсумовування параметрів із актів. З підсумковою відомістю ресурсів в цілому по кошторису може бути складніше, якщо в залежності від акту змінюється середній розряд робіт. Якщо ж - ні, то також шляхом підсумовування. Ексель Вам в допомогу.
Немає нічого неможливого, лише закономірно виникає питання - для чого?!
Маємо нормативні документи,що регулюють договірні відносини.Основою є договір,де прописано вид договірної ціни, тверда чи динамічна. Додаткові угоди регулюють договірні відносини в частині розміру фінансування,зміни проєктних рішень,додаткових робіт.
Викторинка, я знаю в яких випадках укладаються додаткові угоди до договору, хоча дякую за нагадування
Але iryna95, за її словами, після закриття актів зводить всі обсяги робіт у єдиний кошторис, тому я цікавилися для чого це робиться, в чому полягає сенс цієї роботи та її доцільність.
Нет написал(а):
Викторинка, я знаю в яких випадках укладаються додаткові угоди до договору, хоча дякую за нагадування
Але iryna95, за її словами, після закриття актів зводить всі обсяги робіт у єдиний кошторис, тому я цікавилися для чого це робиться, в чому полягає сенс цієї роботи та її доцільність.
Не прочитала першого допису iryna95. При невідомому назагал виду договірної ціни,можливо замовник хоче з фактичних актів сформувати договірну ціну, а далі додаткова угода і фактична договірна ціна.При цьому має бути протокол за підписом обох сторін причин змін обсягів.Це моя здогадка. При цьому зауважу,що намір применшити компетенність колеги НІ(НЕТ).Можливо це недолік віртуального спілкування.Даруйте.
Нет написал(а):
мабуть казна продовжує дивувати свої побажаннями. в мене подібна проблема частина Актів не переводяться в Договірну з правильними сумами, через ручні зміни АВР.
Не дивлячись на найхитрішу організацію, підрядник не в змозі протистояти поганому кошторисному розрахунку. Кошторис - фундамент, на якому будується Проект..." Джон С.Маскаро, Президент Mascaro Inc.