29-03-2024 10:47
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 29.03.2024
КР18-8-2 ( ямковий ремонт асф/бет суміші) подразумевает разогрев битума в составе работ? И для чего тогда в сборнике норма КР18-57-1 отдельно разогрев битума в котлах? Разогрев и поддержание в горяче

[off] 29.03.2024
Підкажіть усереднену відстань внутрішньобудівель
ного транспортування врахованого нормами для збірок Кб27?

[off] 28.03.2024
Подскажите пожалуйста расценку на снять, а потом обратно поставить стеклопакеты в м/пластиковых окнах

[off] 26.03.2024
sasa, Тільки залізобетонні вироби.

[off] 25.03.2024
170,25


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Тетяна - чому при підвищенні середньомісячної зарплати зменшується загальна кошторисна заробітна плата????
Марія - Чи правомірно замовник вимагає змінити середньомісячну тривалість робочого часу з 167,33 (стандартна АВК) на 170,25 (лютий 2024)? Де можна прочитат...
Олег - При просмотре любых общих выходяших документов выдает ошибку \"Высота групп входящих в \"объединение\" (строки между \"Ь\" и \"Ъ\") превышает высот...
Просмотр темы
» Вопросы и ответы » Консультации
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
О визировании дефектного акта...
OLDIM
Прошу помочь в решении проблемы: есть ли какие документы ,где есть сведения о визировании дефектных актов,ведомостей объемов работ технадзором заказчика?
Оценить сообщение
 
Олег Венгрин
не встречал. у нас их визируют все кому не лень - сметчик, начальник ОКСа, технадзор, снабжение - много короче
Оценить сообщение
 
Ego
Вообще-то дефектный акт, это творческий продукт заказчика, и без его подписи это не документ. А участие подрядчика там не обязательно.










Ego
Оценить сообщение
 
goroh
Форма дефектного акта приведена в Додатке к письму Держбуда Украины от 26 мая 1999г. № 7/469, этот акт является основанием для составления сметы на ремонт и подписывается должностными лицами Заказчика и Подрядчика.
В обязанности инженера технадзора в соответствии с п.5 Порядка здійснення технічного нагляду під час будівництва об'єкта архітектури, утвержденного Постановлением КМУ от 11.07.2007 г.№903, входит составление актов на работы выполненные с недостатками. В.Goroh
Оценить сообщение
 
OLDIM
Спасибо большое за инфу,буду искать порядок осуществления технадзора...Wink
Оценить сообщение
 
Русскополянец
OLDIM написал(а):
Спасибо большое за инфу,буду искать порядок осуществления технадзора...Wink

Как бы все правильно, но не совсем...
Представьте себя в роли заказчика который планирует выполнить ремонт. Заказчику необходимо знать виды и объемы работ. Для этого составляется дефектный акт. При этом надо понимать, что участие подрядчика, как и технадзора в составлении дефектного акта не обязательно. Этому есть объяснение:
- дефектный акт составляется на момент планирования ремонта, и подрядчика еще нет..., так же как и может не быть и технадзора (да он может быть если есть в штате, но может планироваться по договору с другим субъектом хозяйствования при непосредственном выполнении работ); естественно этот вариант не исключает участия подрядчика при определенных условиях;
-администрация заказчика определяет лиц принимающих участие, с вытекающими обязанностями, в составлении акта.
Пункт 5 Порядка, позволю заметить, имеет другую направленность.
Что касается технадзора, то в процессе ремонта (строительства) технадзор принимает непосредственное участие с подрядчиком в составлении Актов на дополнительные работы, т.е. работы которые не были первоначально учтены в ДЕФЕКТНОМ АКТЕ (при ремонте) или ПСД (при строительстве).

[spoiler]Письмо от 26 мая 1999г. № 7/469 отменено следующим письмом

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Л И С Т
24.02.2005 N 7/8-134,
N 4/3-260
Щодо складу проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, затвердження проектно-кошторисної документації і визначення вартості ремонтів на всіх стадіях їх здійснення
На численні запити організацій щодо складу проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, затвердження проектно-кошторисної документації і визначення вартості ремонтів на всіх стадіях їх здійснення Держбуд України та Держитлокомунгосп України повідомляють.
Проектно-кошторисна документація на ремонт житла, об'єктів соціальної сфери і комунального призначення розро*****ється згідно з "Инструкцией о составе, порядке разработки, согласования и утверждения проектно-сметной документации на капитальный ремонт жилых зданий" ВСН 55-87(р), на ремонт об'єктів благоустрою - згідно з Порядком проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою, затвердженим наказом Держжитлокомунгоспу України від 23.09.2003 N 154, зареєстрованим в Мін'юсті України 12.02.2004 за N 189/8788.
На початку розробки проектно-кошторисної документації з ремонту проводиться технічне обстеження і визначається фізичний та моральний знос об'єктів.
Робочий проект з капітального ремонту складається з таких розділів:
а) для об'єктів житла, соціальної сфери і комунального призначення:
- загальна пояснювальна записка;
- архітектурно-будівельні рішення;
- технологічні рішення (при необхідності);
- рішення з інженерного обладнання;
- проект організації капітального ремонту;
- кошторисна документація;
б) для об'єктів благоустрою:
- загальна пояснювальна записка;
- організація ремонтно-будівельних робіт;
- оцінка впливу на довкілля;
- робоча документація;
- кошторисна документація.
Виходячи з технічної та технологічної складності капітальних та поточних ремонтів об'єктів житла, соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, за узгодженням сторін склад і зміст розділів проектно-кошторисної документації може зменшуватись. При цьому в обов'язковому порядку розро*****ються документи, за якими визначаються фізичні обсяги робіт (дефектний акт із зазначенням умов виконання робіт) та кошторисна документація. Зразок форми дефектного акту додається.
Затвердження проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (постанова від 11.04.2002 N 483, за наявності позитивного висновку комплексної державної експертизи. Комплексній державній експертизі підлягають розроблені в установленому порядку проекти капітального ремонту житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення і благоустрою, крім тих, що увійшли до Переліку об'єктів, затвердження проектів будівництва яких у межах законодавства України не потребує висновку комплексної державної експертизи, затвердженого наказом Держбуду України від 12.11.2003 N 187 та зареєстрованого в Мін'юсті України 8 грудня 2003 р. за N 1129/8450. У випадках, передбачених законодавством, зазначені в Переліку об'єкти підлягають окремим державним експертизам виходячи з призначення об'єкту.
Вартість розробки проектно-кошторисної документації з ремонту житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою визначається за Правилами визначення вартості проектно-вишукувальних робіт для будівництва, що здійснюється на території України ДБН Д.1.1-7-2000 (із змінами та доповненнями) на підставі "Сборника цен на проектные работы для капитального ремонта зданий и сооружений" із застосуванням поправочного коефіцієнту (за додатком 2 до зазначеного ДБН) та індексів визначення кошторисної вартості проектно-вишукувальних робіт (лист Держбуду від 02.02.2005 N 7/8-73.
Вартість ремонтів житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою визначається за Правилами визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1-1-2000 (із змінами і доповненнями). Додаткові витрати, що враховують ускладнені умови виконання робіт, кошти на зведення та розбирання тимчасових будівель та споруд, сезонні подорожчання тощо залежно від конкретних умов враховуються в кошторисній вартості ремонту на підставі проекту організації ремонту (ПОР) або, якщо ПОР у складі проектної документації не розро*****ється, згідно з умовами виконання робіт, зафіксованими у затвердженому замовником (інвестором) дефектному акті.
Якщо вартість прямих витрат технічно нескладних ремонтів визначається одним локальним кошторисом (як правило враховує один вид ремонтно-будівельних робіт), кошторисна документація може складатися з одного кошторису (на правах локального, об'єктного кошторису та зведеного кошторисного розрахунку) з урахуванням у ньому всіх витрат, встановлених кошторисними нормативами. Рішення з цього питання приймається розробником документації за узгодженням з інвестором (замовником).
При взаєморозрахунках за обсяги виконаних робіт з ремонту (капітального та поточного) застосовуються типові форми первинних документів з обліку в будівництві: Акт приймання виконаних підрядних робіт (типова форма N КБ-2в) та Довідка про вартість виконаних підрядних робіт (типова форма N КБ-3).
У зв'язку з виходом цього листа, лист Держбуду України від 26.05.99 N 7/469 втрачає чинність.
Додаток: Форма дефектного акту.
Перший заступник Голови Держбуду України Заступник Голови Держжитлокомунгоспу України А.В.Беркута О.Б.Лотоцький
Додаток
до листа Держбуду України,
Держжитлокомунгоспу України
24.02.2005 N 7/8-134,
N 4/3-260
_____________________________
(назва організації,
що затверджує)
ЗАТВЕРДЖЕНО
"___" ____________ 200_ р.
ДЕФЕКТНИЙ АКТ
На ремонт ___________________________________________________
(найменування об'єкту)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Умови виконання робіт _______________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Обсяги виконання робіт
N з/п Найменування робіт і витрат Одиниця виміру Кількість Примітки
1 2 3 4 5
Склав __________________________________________________
(організація, посада, підпис, ініціали, прізвище)
Перевірив _________________________________________________
(організація, посада, підпис, ініціали, прізвище)[/spoiler]
Изменил(а) ksilit, August 13 2010 13:34
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
Ищу пример акта на скрытые работы Прочие вопросы 6 February 27 2008 11:40
Поиск акта принятия вн.э/проводки... Консультации 1 April 28 2009 14:52
Нужен пример Акта передачи строительной площадки! Прочие вопросы 4 June 12 2009 20:25
Бланк акта Проблемы и решения 3 May 18 2010 12:11
образец акта на демонтаж кабеля Проблемы и решения 2 September 21 2010 15:34
Заперечення на акт ревізії для адміністративного оскарження акта КРУ (ДФІ). Предлагаем свои услуги 6 December 23 2011 09:43
Помогите найти коэффициенты для Акта Первые шаги 9 April 21 2012 10:27
Налоги с акта выполеннных работ Консультации 16 October 23 2012 13:17
ТЕРМІНОВО!!!Коригування акта Проблемы и решения 3 May 21 2013 12:51
коригування акта Консультации 25 May 28 2013 11:49
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 23

Пользователей: 1
Kecz

Всего пользователей: 25,394
Новый пользователь: patchbilding

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры