20-04-2024 15:39
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 19.04.2024
п. 5.31 Настанови "за динамічної договірної ціни —не враховується."

[off] 19.04.2024
Динамічна договірна ціна може включати ризики?

[off] 18.04.2024
підкажіть, будь ласка, де можна подивитись форму акту передачі обладнання на відповідальне зберігання?

[off] 16.04.2024
Добрий день! Якщо можно технологічні карти. v.p.sidorenko@gmai
l.com

[off] 11.04.2024
і не відповідают риночним, як на це дивляться провіряючі органи коли накладні отписані але не відповідают ринку?


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Любовь - \"Какую расценку применить при демонтаже утепления фасада пенопластом t= 50 мм\"
Олег - Потрібна допомога з вирішення питання по демонтажу утеплення фасаду, якщо взяти пряму розцінку на монтаж КБ15-78-1 з к.0,8 відповідно до норми, то ...
Анатолій - Вихідні дані: Влаштування віконних блоків (27,78т)/100м.кв./14,54(одиниць по 100м.кв.) Як перевести в м. кв. в кошторисі, КБ9-44-(1,2,3)?
Просмотр темы
» Вопросы и ответы » Проектные работы
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Помогите найти
Строительница
Помогите найти старый "Збірник нормативів для визначення вартості робіт з оцінки технічного стану та експлуатаційної придатності конструкцій будівель і споруд" НДІБК. К:. 2003
Оценить сообщение
 
SvetlanaSV
Текстовую информацию удалось скопировать из программы, а табличные формы нет. Если вы знаете,конкретные нужные вам данные укажите, а я постараюсь вам найти их в программе.
Оценить сообщение
 
SvetlanaSV
К сожалению, файл не прикрепился, сейчас попробую снова.
Оценить сообщение
 
SvetlanaSV
[spoiler]1 Галузь застосування
Цей Збірник застосовується для визначення вартості робіт при оцінці технічного стану та експлуатаційної придатності будівельних конструкцій будівель і споруд. Збірник містить норми витрат труда (далі - нормативи) на візуальне та інструментальне обстеження конструкцій будівель та споруд, на обмірні роботи та паспортизацію, виконання перевірочних розрахунків несучої спроможності та розробку конструктивних рішень з підсилення або часткової заміни будівельних конструкцій.Ці нормативи є обов язковими при визначенні вартості зазначених робіт, які виконуються з використанням бюджетних коштів або коштів підприємств і організацій державної власності.Для виконання робіт, які здійснюються з використанням інших видів фінансування, ці нормативи носять рекомендаційний характер, і їх застосування обумовлюється договором або контрактом.
2 Нормативні посилання
У цьому збірнику використані посилання на такі нормативні документи:
ДСТУ 3973-2000 Система розроблення та поставлення продукції на виробництво. Правила виконання науково-дослідних робіт.
ДБН Д.1.1-1-2000 Правила визначення вартості будівництва.
ДБН Д.1.1-7-2000 Правила визначення вартості проектно-вишукувальиих робіт для будівництва, що здійснюється на території України.
ДСТУ Б В.2.6-4-95 (ГОСТ 22904-93) Магнітний метод визначення товщини захисного шару бетону і розташування арматури.
ГОСТ 5802-86 Растворы строительные. Методы испытаний.
ГОСТ 8462-85 Материалы стеновые. Методы определения пределов прочности при сжатии и изгибе.
ГОСТ 10180-90 Бетоны. Методы определения прочности по контрольним образцам.
ГОСТ 12004-81 Сталь арматурная. Методы испытаний на растяжение.
ГОСТ 17624-87 Бетоны. Ультразвуковой метод определения прочности.
ГОСТ 22690-88 Бетоны. Определение прочности механическими методами неразрушающего контроля.
ГОСТ 26433.0-85 Правила вьполнения измерений. Общие положения.
ГОСТ 28570-90 (СТ СЭВ 3978-83) Бетоны. Методы определения прочности по образцам, отобранным из конструкций.
З Визначення
3.1Технічний стан будівлі (споруди) - сукупність якісних і кількісних показників, які характеризують експлуатаційну придатність будівлі (споруди) та її частин у порівнянні їх з гранично припустимими значеннями.
3.2Обстеження будівель (споруд) - процес отримання якісних і кількісних показників експлуатаційної придатності будівлі (споруди) або її частин та конструкцій.
3.3Обстеження візуальне - метод визначення на підставі загального огляду якісних показників експлуатаційної придатності конструкцій будівель і споруд.
3.4Обстеження інструментальне - метод визначення експлуатаційної придатності, при якому використовуються неруйнівні методи випробувань конструкцій і матеріалів будівель та споруд.
3.5Програма обстежень - організацінно-методичний документ, яким визначаються об єкт і мета обстеження, послідовність, види і обсяги робіт, що мають бути виконані, умови і терміни виконання робіт, звітність за ними, а також порядок із забезпечення і проведення випробувань.
3.6Методика випробувань - виконавська вказівка, яка включає метод випробувань, засоби і умови випробувань, алгоритми виконання операцій з визначення характеристик властивостей об єкта, форми надання даних і вимоги техніки безпеки.
4 Загальні положення
4.1Вартість робіт з оцінки технічного стану та експлуатаційної придатності будівельних конструкцій розраховується виходячи з нормативних витрат труда та показника кошторисної вартості цих робіт в розрахунку на один людино-день, що погоджуються Держбудом України на поточний час.
4.2Розрахункові витрати труда к-го виконавця робіт визначаються за формулою
Tpk=?Vik * Ti , i=1,…,n (І), де Viк-обсяг i-того виду робіт (шт., кв.м, куб.м та ін.), що виконується к-тим виконавцем; TG-розрахункові витрати труда виконання i-того виду робіт, люд.-дн.
4.3Розрахункові витрати труда на виконання одиниці i-того виду робіт визначається за формулою
Ti=Tni * (1+ ?KG), J=1,…, G (2) де Tni-норматив витрат труда на виконання одиниці i-того виду робіт, люд.-дн.; KG-коефіцієнти, якими враховуються різні фактори, що ускладнюють або спрощують умови виконання робіт.
4.4Для обгрунтування витрат на виконання робіт по господарським договорам, збірник передбачає розрахунок витрат труда та кошторисної вартості, визначеної за формою та прикладом, які приведені в додатку В.
4.5Вартість виконання робіт на підставі розрахункових витрат труда визначається як сума прямих витрат, загальновиробничих та адміністративних витрат за формулою
Сnc=?(Ck*Tpk)+Co+Bc+M+H+Зk+П+А+О (3) де Сk-заробітна плата виробничого персоналу, встановлена за штатним розкладом посадового окладу к-го виконавця робіт, грн./люд.-міc.;Тpk-розрахункові витрати труда к-го виконавця робіт при оцінки технічного стану конструкцій, люд.-дн. (люд.-міс.);Со-додаткова заробітна плата (відпустка), грн.;Вс-відрахування на соціальні заходи, грн.;М-матеріальні витрати (матеріали, обладнання) під час безпосереднього виконання робіт, грн.;Н-загальновиробничі витрати, грн.;Зк-витрати на відрядження виробничого персоналу, грн.;П-прибуток, грн.;А-адміністративні витрати, грн.;О-податки, збори, обов язкові платежі, грн.
4.6Додаткова заробітна плата Со містить оплату основних і додаткових відпусток, передбачені Законом України *Про відпустки* №505/96-ВР від 15 листопада 1996р., і визначається в розмірі 10% від основної заробітної плати.
4.7До складу відрахувань на соціальні заходи Вс входять відрахування до пенсійного фонду (32%), фонду соціального страхування на випадок безробіття (1,9%), тимчасової втрати працездатності (2,9%) і фонд страхування від нещасного випадку на виробництві (1,0%). Зазначені відрахування здійснюються від основної і додаткової заробітної плати.
4.8Витрати на придбання матеріалів, та спецустаткування, які є необхідними компонентами для виконання робіт, визначаються прямими розрахунками, виходячи з обгрунтованих потреб.
4.9У складі загальновиробничих та адміністративних витрат враховується заробітна плата керівного та обслуговуючого персоналу, витрати на утримання і обслуговування будівель, споруд та обладнання, амортизаційні відрахування, транспортні витрати, нормативні матеріальні витрати на камеральні роботи, витрати на науково-технічну інформацію, та інші господарчі витрати.Ці витрати вираховуються у відсотковому відношенні до витрат на оплату праці основних виконавців робіт.
4.10Розмір прибутку П приймається в межах кошторисного прибутку з урахуванням виду і складності робіт та кон юнктури ринку.
4.11Розмір загальновиробничих і адміністративних витрат та розмір кошторисного прибутку приймаються на рівні, що склався в організації на поточний період.
4.12Коригування відсоткового відношення додаткової заробітної плати Со та відрахувань на соціальні заходи Вс здійснюється внесенням змін і доповнень до цього збірника згідно з відповідними законами Верховної Ради або постановами Уряду.
4.13По роботам, що виконуються за рахунок державних капітальних вкладень, показник кошторисної вартості в розрахунку на один людино-день, як правило, не повинен перевищувати показника, що погоджується Держбудом. Зазначеній показник враховує всі витрати, пов язані з виконанням робіт при оцінки технічного стану будівель, крім витрат на відрядження виробничого персоналу та податку на додану
вартість (ПДВ).
4.14Вартість виконання робіт з технічного стану будівельних конструкцій на підставі розрахункової вартості окремих видів робіт визначається за формулою
Ср=?(Vi*Ti*Cpi)+Зk+?C, (4) де Vi-об єм і-того виду робіт (шт., кв. м, куб. м та ін.), що виконуються при оцінці технічного стану; Срi- показник кошторисної вартості в розрахунку на один людино-день. грн./люд.-дн.; АС- додаткова вартість, що враховує інфляційні процеси та підвищення мінімальної заробітної плати, грн.
4.15Показник кошторисної вартості робіт в розрахунку на один людино-день, надається Держбудом України на поточний час. Зазначений показник враховує всі витрати, пов язані з виконанням робіт по оцінці технічного стану будівлі, крім витрат на відрядження внробничного персоналу та податку на додану вартість (ПДВ).
4.16Приклад визначення вартості виконання робіт на підставі показника вартості в розрахунку на один людино-день приведено в додатку С.
4.17Фактори, що ускладнюють або спрощують умови виконання робіт при оцінці технічного стану, розподіляються на три групи:
а)категорії складності об єкта;
б)будівельний об єм об єкта;
в)умови виконання робіт.
4.18Значення коефіцієнтів наведені в таблицях 1-3.
4.19Додаткова вартість, яка враховує інфляційні процеси і підвищення мінімальної заробітної плати, встановлюється планово-фінансовими службами на підставі законодавчих актів Уряду.
4.20У формулах (3) і (5), крім косфіцієіггів КG, якими враховується складність об єкта (табл.1) та його будівельний об єм (табл. 2), можуть, залежно від умов виконання робіт, застосовуватись одночасно від одного до п яти коефіцієнтів КG, якими враховуються умови виконання робіт за табл.З.
4.21ПДВ установлюється згідно з Законом України *Про податок на додану вартість №168/97-ВР від 3 квітня 1997р.
4.22На момент розроблення нормативів витрат труда та показника кошторисної вартості робіт на один людино-день, мінімальна заробітна плата складала 185 грн. на місяць; тривалість робочого тижня складає 40 годин при 8-ми годинному робочому тижню.
Таблиця 1.Значення коефіцієнтів KG, якими враховується категорія складності об єкта
Категорія складності Коефіцієнт KG Характеристика об єктів промислового призначення
І 0.0 Одноповерхові одно- та двопрогонні безкранові будівлі або споруди висотою до 5 м та багатоповерхові (до 3 поверхів) прямокутні в плачі будівлі з однотипними приміщеннями у межах поверху II 0.15 Одноповерхові будівлі каркасної конструкції з крановим обладнанням до 10 т або багатоповерхові будівлі (до 3 поверхів) , які складаються в плахи з 2-3 прямокутників, з однотипними приміщеннями у межах поверху ІІІ 0.30 Одноповерхові будівлі каркасної конструкції з двоярусним розташуванням мостових або консольних кранів, або багатоповерхові будівлі, які складаються в плані з 2-3 прямокутників з різнотипними приміщеннями у межах поверху IV 0.50 Будівлі зі складною конфігурацією при окремих виступних частинах і галереях, одно- та багатоповерхові, багатопрогонні (до 3 прогонів), з крановими механізмами до 50 т
V 0,65 Будівлі складної конфігурації з галереями, що сполучені з ними естакадами, одно- та багатоповерхові, багатопрогонні, з крановими механізмами більше 50 т
Примітка. Категорія складності об єктів житлово-цивільного призначення визначається за додатком 6 ДБН.1.1-7-2000.
Таблиця 2. Значення коефіцієнтів КG, якими враховується фактор будівельного об єму будівлі (споруди)
Будівельний об єм, куб.м Коефіцієнт КG
до 500 2,7
від 501 до 1000 2,0
від 1001 до 2000 1,2
від 2001 до 3000 0,7
від 3001 до 4000 0,4
від 4001 до 5000 0,3
від 5001 до 10000 0,2
більш ніж 10000 0,0
Таблиця 3. Значення коефіцієнтів КG, якими враховуються фактори умов виконання робіт
Умови виконання робіт Коефіцієнт Кі
Робота в шкідливих умовах праці:
- слабка ступінь агресивного впливу (допустимі рівні шуму. вібрації); 0,2
- середня ступінь агресивного впливу (температура оищл за 40°С,
вологість вища за 60%, допустимий рівень радіоакпгвності); 0,4
- сильна ступінь агресивного впливу (підвищені рівні шуму, вібрації,
радіоактивність вище допустимого рівня, шкідливі гарячі цехи, загазованість) 0,6
Робота в утруднених умовах серед технологічного або офісного обладнання,
при наявності мотлоху, в умовах мокрих приміщень 0,2
Робота в спеціальних костюмах, які уповільнюють виконання робіт 0,2
Робота в зимовий період в приміщеннях без опалення 0,4
Робота з драбин, вишок, колисок, мостових кранів, площадок з використанням
монтажних поясів на висоті від рівня підлоги:
- від 5.0 м до 10.0 м включно; 0,1
-від 10.0 м до 15.0 м включно; 0,2
- від 15.0 м до 20.0 м включно; 0,3
- більш ніж 20.0 м 0,4
Виконання робіт в умовах наявності аварійних конструкцій 0.5
4.23В будівлях (спорудах), які складаються з декількох об ємів з різними висотами або конструктивними схемами нормативи з трудомісткості і вартості робіт приймаються для кожного об єму окремо.
4.23Наведені у табл.1-3 коефіцієнти не поширюються на лабораторні випробування матеріалів, відібраних з конструкцій під час обстежень.
Порядок урахування додаткових факторів наведено у відповідних розділах.
5 Нормативи візуальних обстежень будівель, споруд або їх частин
5.1Залежно від складу робіт і прийнятого способу оцінювання технічного стану будівлі, споруди або їх частин прийнято три групи складності візуальних обстежень у відповідності з табл. 4.
5.2Склад робіт за кожною з груп складності візуальних обстежень наведено в таблиці А.1 додатка А.
Таблиця 4.Група складності візуальних обстежень
Мета обстеження Група складності
Складання паспортів технічного стану або дефектних
відомостей на ремонт конструкцій 1
Визначення якісних показників експлуатаційної
придатності будівлі, споруди або їх частини 2
Оцінка технічного стану будівлі або споруди 3
5.3 Нормативи на роботи з візуальних обстежень будівель і споруд наведені у таблиці 5.
5.4 При виконанні обстежень не в повному обсязі по будівлі (споруді) нормативи на обстеження приймаються за табл.5 з урахуванням питомої ваги у % окремих конструктивних елементів у роботах з обстеження у відповідності з табл. 6.
5.5 При виконанні візуальних обстежень окремих залізобетонних збірних або монолітних конструкцій, а також окремих елементів будівель (споруд), нормативи на обстеження приймаються за табл.7,8,9.
5.7 Нормативи для обстеження металевих колон, балок і ферм приймаються згідно з нормативами обстеження відповідних збірних залізобетонних конструкцій за табл. 7 зі збільшенням їх у 1,2 рази.
5.8 Нормативи для обстеження дерев яних колон, балок перекриттів, прогонів, ферм, крокв, мауерлатів, сходових кліток, елементів накату та дерево-цегляних стін приймаються згідно з нормативами обстеження відповідних збірних залізобетонних конструкцій за табл.7 зі збільшенням їх у 1,25 рази.
6 Нормативи обмірних робіт
6.1 Залежно від задач обмірів і конструктивних рішень (споруд) або їх частин прийнято три групи складності обмірних робіт згідно з табл. 10.
Таблиця 10. Групи складності обмірних робіт
Група складності Задачі обмірних робіт
1 Обміри будівель, споруд та їх частин в обсязі, що є необхідним для складання паспортів технічного стану
2 Обміри всіх видів будівель (споруд) з однотипними конструктивними елементами з метою складання обмірних креслень
3 Обміри всіх видів будівель (споруд) з різнотипними конструктивними елементами з виявленням їх складу, конструктивних рішень вузлів сполучення, довжини зварних швів, діаметрів болтів та ін. з метою складання обмірних креслень.
6.2 Склад обмірних робіт, який ураховує правила виконаннявимірювань згідно з ГОСТ 26433.0 і їх задачі при обстеженні будівель, споруд та їх частин, наведено в табл. А2.
6.3 Нормативи на обмірні роботи будівель і споруд наведені в табл. 11.
6.4 При виконанні обмірів окремих конструкцій будівель (споруд) або виконанні окремих видів обмірних робіт нормативи на обмірні роботи приймаються за табл. 12.
6.5 При виконанні обмірних робіт не в повному обсязі по будівлі (споруді) нормативи на обміри приймаються за табл. 11 з урахуванням питомої ваги у % окремих конструктивних елементів в роботах з обмірів і виду обмірних робіт у відповідності з табл.13.
6.6 При виконанні обмірних робіт з використанням наявних креслень, їх звірянням з результатами обмірів та коригуванням до нормативів табл. 11 і табл.13 вводиться коефіцієнт 0,75.
7 Нормативи інструментальних обстежень будівель, споруд або їх частин 7.1 Нормативи на неруйнівні методи випробувань при обстеженнях
7.1.1Неруйнівні методи випробувань містять:
а)визначення міцності на стиск важкого і легкого бетонів в конструкціях механічними методами за пружним відскоком, ударним імпульсом, пластичною деформацією, сколюванням ребра, відривом зі сколюванням;
б)визначення міцності на стиск важкого, легкого і щільного силікатного бетонів в конструкціях ультразвуковим імпульсним методом;
в) визначення товщини захисного шару бетону, розташування арматури і її діаметра магнітним методом.
7.1.2Склад робіт з випробувань неруйиівними методами, прийнятий у відповідності з вимогами ГОСТ 22690, ГОСТ І 7624 та ДСТУ Б В.2.6-4, наведено в табл. А.З - А.8.
7.1.3 Нормативи на виконання робіт з визначення при обстеженні характеристик матеріалів конструкцій неруйнівними методами наведені в табл. 14.
7.1.4 При визначенні міцності матеріалів неруйнівними методами контролю вартість робіт визначається за нормативами табл. 14 з урахуванням коефіцієнтів наведених у табл. 15, якими враховуються обсяги випробувань на об єкті обстеження.
Примітка. За одиницю вимірювання прийнята кількість зразків, вигтробуваітя яких регламентоване для визначення характеристик міцності нормативними документами на продукцію.
7.2 Нормативи на випробування зразків матеріалів,що відібрані з будівельних конструкцій.
7.2.1Випробування зразків матеріалів, що відібрані з конструкцій при обстеженнях містять:
а)оцінку міцності бетонів і розчинів при стиску;
б)оцінку міцності цегли при згині та стиску;
в)оцінку міцності каменів і матеріалів, з яких вони виготовлені, при стиску;
г)оцінку фізико-механічних характеристик арматури при розтягу.
7.2.2Склад робіт з випробувань зразків матеріалів, прийнятий у відповідності з ГОСТ5802, ГОСТ8462, ГОСТ12004 та ГОСТ28570, наведено у таблицях А 9 -А 12.
7.2.3 Вартість робіт з відбирання зразків матеріалів при обстеженнях визначається за формулою (1), де за розрахункові витрати труда Трк приймаються фактичні витрати труда к-го виконавця робіт з відбирання зразків.
7.2.4 Нормативи на випробування зразків матеріалів, що відібрані з конструкцій при обстеженнях, наведені в табл. 16.
Примітка. За одиницю вимірювання прийнята кількість зразків, випробування яких регламентоване для визначення характеристик міцності нормативними документами на продукцію.
7.2.5При визначенні міцності зразків матеріалів, що відібрані з конструкцій об єкту обстеження, вартість випробувань визначається за нормативами табл. 16 з урахуванням коефіцієнтів у відповідності з табл.17.
7.3 Нормативи на вібродинамічні випробування конструкцій будівель та споруд.
7.3.1 Склад робіт, що містять вібродинамічні випробування при обстеженнях будівель і споруд, наведений в табл.А. 13.
7.3.2 Нормативи на виконання робіт з вібродинамічних випробувань під час обстежень конструкцій будівель і споруд наведені в табл.18.
8 Нормативи на виконання перевірочних розрахунків несучої спроможності будівельних конструкцій
8.1 Склад робіт перевірочних розрахунків, що виконуються для оцінювання несучої спроможності будівельних конструкцій під задані навантаження і призначення заходів щодо їх відновлення, наведено в табл. А. 14.
8.2 Нормативи на виконання перевірочних розрахунків залежно від виду конструктивних елементів та складності їх розрахунку наведені в табл. 19.
9 Нормативи на розроблення конструктивних рішень з підсилення або часткової заміни будівельних конструкцій
9.1Склад робіт з розроблення конструктивних рішень з підсилення або частковій заміні будівельних конструкцій за результатами обстежень наведено в табл.А.15.
9.2Нормативи на виконання робіт з підсилення або частковій заміні будівельних конструкцій на підставі результатів обстеження наведено у табл,20.
9.3Під час розроблення конструктивних рішень підсилення або часткової заміни будівельних конструкцій не в повному обсязі по будівлі (споруді) нормативи приймаються з урахуванням відсоткового співвідношення виконання окремих робіт згідно з табл.21.
9.4Нормативи на розроблення кошторисної документації на будівельні роботи за кресленнями, специфікаціями і описами виконання робіт приймаються у розмірі 5-10% від вартості розроблення конструктивних рішень.
9.5 Нормативи на розроблення конструктивних рішень залежно від кількості розроблених листів проектної документації наведені в табл.22.
9.6При виконанні креслень на листах іншого формату ніж той, що застосовано як одиницю вимірювання в табл.23, нормативи на розроблення конструктивних рішень приймаються з коефіцієнтами 0.64 - для формату А 2, 0.40 -для формату А З та 0,25 - для формату А 4.
10 Нормативи на окремі види робіт, шо виконуються не у складі обстеження
10.1Нормативи окремих видів робіт, що виконуються під час укладання договорів, оформлення звітів, розроблення нормативно-технічних, довідково-інформаційних або інших документів, наведені у табл.23.

Додатки
Таблиця А.1-Склад робіт за групами складності візуальних обстежень
Група Склад робіт
складності
1 1.1Загальний огляд з оцінкою стану конструкцій і виявленням найбільш спрацьованих та аварійних конструкцій
1.2Складання технічних паспортів або дефектних відомостей (переліків робіт) на ремонт конструкцій
2 2.1Збирання і аналіз технічної документації
2.2Загальний огляд з оцінкою стану конструкцій
2.3Уточнення конструктивних схем навантажень
2.4Виявлення, вимірювання, ескізування та фотографування дефектів і пошкоджень
2.5Складання і оформлення висновків про результати обстеження з оцінюванням якісними показниками експлуатаційної придатності конструкцій будівель (споруд)
3 3.1Збирання та аналіз технічної документації
3.2Загальний огляд з оцінюванням стану конструкцій
3.3Розроблення програми обстежень, технічного завдання на виконання робіт з визначенням видів інструментальних обстежень, які необхідно застосувати, та необхідних обмірних робіт
3.4Уточнення конструктивних схем навантаження
3.5Виявлення, обмірювання, ескізування та фотографування дефектів і пошкоджень
3.6Вибір місць установлення датчиків для вібродинамічних обстежень, точок оцінки міцності матеріалів і місць відбирання проб (зразків) матеріалів будівельних конструкцій і грунтів основ
3.7Надання вказівок замовнику щодо місць відбирання проб
3.8Аналіз результатів обстежень і оцінювання технічного стану будівлі (споруди) та її частини
3.9Складання і оформлення висновків про результати обстежень

Таблиця А.2-Склад обмірних робіт, необхідних при обстеженнях
Номер з.п. Склад робіт
1 Вибір методів і засобів обміру
2 Виконання обмірів
3 Оброблення результатів вимірювань і оцінка їх точності
4 Складання єскізних схем конструкцій
5 Складання ескізних креслень планів та розрізів будівель (споруд)
6 Складання схем навантажень
Таблиця А.3-Склад робіт при визначенні міцності матеріалів конструкцій механічними методами пружнього відскоку, ударного імпульсу і пластичної деформації
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Встановлення градуювальної залежності між міцністю бетону і непрямою характеристикою міцності
3 Оформлення градуювальної залежності
4 Зачищення поверхні бетону в місцях випробувань
5 Фіксування значень непрямої характеристики міцності
6 Обробка результатів вимірювань
7 Складання висновків

Таблиця А.4-Склад робіт при визначенні міцності матеріалів конструкцій методом відриву
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Встановлення градуювальної залежностіф між міцністю бетону і непрямою характеристикою міцності
3 Оформлення градуювальної залежності
4 Підготовлення поверхні бетону в місці приклеювання диску
5 Приклеювання диску до бетону
6 Відривання диску з фіксуванням показників силовимірювача приладу
7 Замірювання площі проекції поверхні відриву на площу диску та їх фіксування
8 Обробка результатів вимірювань
9 Складання висновку

Таблиця А.5-Склад робіт при визначенні міцності матеріалів методом відриву зі сколюванням
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Вибір і підготовка приладу для випробувань
3 Свердлення або пробивання шпурів для анкерного пристрою
4 Закріплення анкерного пристрою
5 проведення випробувань з фіксуванням показників силовимірювача та глибини вириву
6 Обробка результатів вимірювань
7 Складання висновку

Таблица А.6-Склад робіт при визначенні міцності матеріалів методом сколювання ребра
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Вибір і підготування приладу для випробувань
3 Закріплення приладу на конструкції
4 Прикладання навантаження з фіксуванням показників силовимірювача
5 Вимірювання фактичної глибини сколювання
6 Обробка результатів вимірювань
7 Складання висновку

Таблиця А.7-Склад робіт при визначенні міцності матеріалів ультразвуковим методом
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Перевірка приладу у відповідності до інструкції з експлуатації
3 Встановлення градуювальної залежності *швидкість-міцність*
4 Підготовка поверхонь конструкції в місцях встановлення ультразвукових перетворювачів
5 Вимірювання часу розповсюдження ультразвуку
6 Обробка результатів вимірювань
7 Складання висновку

Таблиця А.8-Склад робіт при визначенні товщини захисного шару бетону і розташування арматури магнітним методом
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Співставлення технічних характеристик приладу з відповідними значеннями геометричних параметрів армування конструкцій, що очікуються
3 Підготовка поверхонь конструкції
4 Проведення вимірювань
5 Обробка результатів вимірювань
6 Складання висновку

Таблиця А.9-Склад робіт при визначенні міцності зразків бетонів та матеріалів каменів штучних та з гірських порід
Номер з.п. Склад робіт
1 Огляд зразків з метою виявлення дефектів і занесення результатів огляду до журналу випробувань
2 Вибір та позначення опорних граней та визначення лінійних розмірів
3 Визначення відхилення від площинності поверхонь і від перпендикулярності суміжних граней
4 Визначення маси зразків
5 Підготовка опорних поверхонь зразків вирівнювання їх цементним тістом або зачищенням
6 Випробування зразків з фіксуванням характеру руйнування і руйнуючого навантаження
7 Оброблення результатів випробувань і оформлення висновків

Таблиця А.10-Склад робіт при визначенні міцності зразків розчину, що відібрані з кладки
Номер з.п. Склад робіт
1 Огляд проб розчину з метою вибору місць для виготовлення квадратних пластин заданого розміру
2 Випилювання з проб розчину пластин заданого розміру
3 Склеювання пластин розчину тонким шаром гіпсового розчину для отримання кубів
4 Вирівнювання кубів обробка або нанесенням тонкого шару гіпсового розчину
5 Огляд кубів через добу після їх виготовлення, визначення їх розмірів і маси
6 Випробування зразків-кубів з фіксацією руйнівного навантаження
7 Обробка результатів випробувань і оформлення висновків

Таблиця А.11-Склад робіт при визначенні міцності зразків цегли і каменів штучних та з гірських порід
Номер з.п. Склад робіт
1 Очищення зразків від залишків розчину та пилу
2 Огляд зразків з метою визначення їх належності до повнотілих або пустотних
3 Обмірювання зразків з метою визхначення відхилень від розмірів, прямолінійності ребер та плоскісності граней, наявності відбитостей кутів, притупленості ребер та тріщин з фіксацією результатів обмірів та наявних дефектів у журналі випробувань
4 Визначення маси зразків
5 Випробування зразків цегли на згин з застосуванням прокладок з картону та фіксуванням у журналі випробувань місця руйнування і руйнуючого навантаження
6 Виготовлення зразків для визначення міцності на стиски з приготуванням розчину і вирівнюванням поверхонь
7 Випробування зразків на стиск з фіксацією площі робочого перерізу та руйнівного навантаження у журналі випробувань
8 Обробка результатів випробувань та оформлення висновків

Таблиця А.12-Склад робіт при визначенні фізико-механічних характеристик арматури
Номер з.п. Склад робіт
1 Огляд зразків з фіксуванням наявних дефектів у журналі випробувань
2 Торцювання зразків на токарному верстаті
3 Зважування зразків, розрахунки площі їх перерізу, призначення величини ступеня навантаження і шкали силовимірювача випробувальної машини
4 Розмічання зразків
5 Випробування зразків з завантаженням ступенями і фіксуванням у журналі випробувань навантажень та подовжень за ступінь навантаження
6 Вимірювання остаточних розрахункових довжин зразків для визначення їх відносного та рівномірного подовжень
7 Обробка результатів випробувань та оформлення висновків

Таблиця А.13-Склад робіт при вібродинамічних обстеженнях конструкцій будівель і споруд
Номер з.п. Склад робіт
1 Складання методики випробувань
2 Підготовка апаратури та відправлення її на об єкт
3 Встановлення та контроль режиму джерел вібрації
4 Вимірювання рівнів вібрації конструкцій будівель (споруд) та грунту
5 Обробка результатів випробувань та оформлення висновків

Таблиця А.14-Склад робіт при виконанні перевірочних розрахунків конструкцій будівель і споруд
Номер з.п. Склад робіт
1 Збирання вихідних даних
2 Складання розрахункової схеми
3 Виконання розрахунків
4 Аналіз результатів розрахунків
5 Складання висновків з табличним та графічним поданням результатів

Таблиця А.15-Склад робіт при розробці конструктивних рішень з підсилення або часткової заміни будівельних конструкцій за результатами обстежень
Номер з.п. Склад робіт
1 Розроблення вузлів та елементів підсилення конструкцій, що працюють разом з дефектною конструкцією
2 Розрахунки конструкції підсилення
3 Рохроблення креслень
4 Складання специфікацій
5 Складання пояснювальної записки

Указания п.5 Нормативи візуальних обстежень будівель, споруд або їх частин
5.1 Залежно від складу робіт і прийнятого способу оцінювання технічного стану будівлі, споруди або їх частин прийнято три групи складності візуальних обстежень у відповідності з табл. 4.
5.2 Склад робіт за кожною з груп складності візуальних обстежень наведено в таблиці А.1 додатка А.
Таблиця 4. Група складності візуальних обстежень
Мета обстеження Група складності
Складання паспортів технічного стану або дефектних
відомостей на ремонт конструкцій 1
Визначення якісних показників експлуатаційної
придатності будівлі, споруди або їх частини 2
Оцінка технічного стану будівлі або споруди 3
5.3 Нормативи на роботи з візуальних обстежень будівель і споруд наведені у таблиці 5.
5.4 При виконанні обстежень не в повному обсязі по будівлі (споруді) нормативи на обстеження приймаються за табл.5 з урахуванням питомої ваги у % окремих конструктивних елементів у роботах з обстеження у відповідності з табл. 6.

Указания п.5.5 При виконанні візуальних обстежень окремих залізобетонних збірних або монолітних конструкцій, а також окремих елементів будівель (споруд), нормативи на обстеження приймаються за табл.7,8,9.
Указания п.5.7 Нормативи для обстеження металевих колон, балок і ферм приймаються згідно з нормативами обстеження відповідних збірних залізобетонних конструкцій за табл. 7 зі збільшенням їх у 1,2 рази.
Указания п.5.8 Нормативи для обстеження дерев яних колон, балок перекриттів, прогонів, ферм, крокв, мауерлатів, сходових кліток, елементів накату та дерево-цегляних стін приймаються згідно з нормативами обстеження відповідних збірних залізобетонних конструкцій за табл.7 зі збільшенням їх у 1,25 рази.

Указания п.6 Нормативи обмірних робіт
6.1 Залежно від задач обмірів і конструктивних рішень (споруд) або їх частин прийнято три групи складності обмірних робіт згідно з табл. 10.
Таблиця 10. Групи складності обмірних робіт
Група складності Задачі обмірних робіт
1 Обміри будівель, споруд та їх частин в обсязі, що є необхідним для складання паспортів технічного стану 2 Обміри всіх видів будівель (споруд) з однотипними конструктивними елементами з метою складання обмірних креслень
3 Обміри всіх видів будівель (споруд) з різнотипними конструктивними елементами з виявленням їх складу, конструктивних рішень вузлів сполучення, довжини зварних швів, діаметрів болтів та ін. з метою складання обмірних креслень.
6.2 Склад обмірних робіт, який ураховує правила виконаннявимірювань згідно з ГОСТ 26433.0 і їх задачі при обстеженні будівель, споруд та їх частин, наведено в табл. А2.
6.3 Нормативи на обмірні роботи будівель і споруд наведені в табл. 11.
6.4 При виконанні обмірів окремих конструкцій будівель (споруд) або виконанні окремих видів обмірних робіт нормативи на обмірні роботи приймаються за табл. 12.
6.5 При виконанні обмірних робіт не в повному обсязі по будівлі (споруді) нормативи на обміри приймаються за табл. 11 з урахуванням питомої ваги у % окремих конструктивних елементів в роботах з обмірів і виду обмірних робіт у відповідності з табл.13.
6.6 При виконанні обмірних робіт з використанням наявних креслень, їх звірянням з результатами обмірів та коригуванням до нормативів табл. 11 і табл.13 вводиться коефіцієнт 0,75.[/spoiler]
Изменил(а) ksilit, April 09 2012 17:25
Оценить сообщение
 
nkozina
Есть документ. Адреса нет. Куда отправить?
Оценить сообщение
 
Строительница
Если можно, сюда
kipa_dtpa@hotmail.com
Заранее благодарю!
Оценить сообщение
 
Тата
nkozina, и мне, если не трудно fedorovat.2010@mail.ru










Учиться никогда не поздно и никому не вредно.
Оценить сообщение
 
nkozina
Строительница, Тата, отправила Вам. Хочу напомнить, что документ уже не действует. Взамен выпущен СОУ Д.1.2-02495431-001:2008
Оценить сообщение
 
Тата
Наталья, большое спасибо 18










Учиться никогда не поздно и никому не вредно.
Оценить сообщение
 
Строительница
Спасибо большое Наталья!
Я знаю, что он уже не действует, просто иногда попадаются вредные заказчики, приходится выкручиваться)
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
помогите разобраться в ошибке Прочие вопросы 3 October 16 2006 09:57
Помогите!!!! ресурс.смета Проблемы и решения 2 February 20 2007 03:15
Профессионалы, помогите бухгалтеру!!!! Первые шаги 3 June 14 2007 09:38
Помогите найти ВНиРы Проблемы и решения 4 August 17 2007 10:36
ПОМОГИТЕ!!!СМЕТЧИКИ!!! Прочие вопросы 3 September 03 2007 14:01
Помогите в оценке проектов по слаботочке! Проектные работы 1 October 12 2007 12:08
Плиз помогите: нормы расходов материалов на изготовление кирпича Материалы 2 October 16 2007 12:15
Помогите непрофессионалу, пожалуйста Общепроизводственные расходы 4 November 29 2007 12:05
Помогите разобратся как правильно расчитать стоимость проэкта Первые шаги 4 February 26 2008 19:52
Помогите пожалуйста! Проблемы и решения 34 March 13 2008 15:07
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 20

Пользователей: 0

Всего пользователей: 25,397
Новый пользователь: antari005

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры