16-09-2024 22:00
Техпідтримка в Viber


Техпідтримка АВК⁩


Група підтримується безпосередньо розробниками
btm-left.pngbtm-right.png
Міні-чат
Для участі в міні-чаті Ви повинні авторизуватися

[off] 13.09.2024
Дякую за підсказку!!

[off] 13.09.2024
КНУ «Настанова з визначення вартості будівництва».

[off] 13.09.2024
базовою організацією з науково технічної діяльності з питань ціноутворення у будівництві, ТОВ «Науково-виробнича
фірма «Інпроект». На стадії формування договірної ціни відповідно до вимог п. 5.4-5.9

[off] 13.09.2024
[b]OsTa,[/b] на стадії складання інвесторської - відповідно до п. 4.8 КНУ «Настанова з визначення вартості будівництва» вартість машино-години обчислюється з урахуванням показників, обчислених

[off] 13.09.2024
Добрий день! Підскажіть який зараз документ діючий на визначення вартості експлуатації машин та механізмів . Раніше був ДСТУ-Н Б Д.1.1.-9:2013.Дяку
ю

btm-left.pngbtm-right.png

ИCC
Інформаційно-довідкова система Зодчий
btm-left.pngbtm-right.png
Нормативна база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е
btm-left.pngbtm-right.png




[On-Line консультация]
Артем - Доброго дня. було застосовано к=1.3 згідно додатку Б пункту 4. замовник каже, що в цьому додатку говориться про меблі, які фізично не можливо пере...
Антон - Встановив останню версію програми, але весь шріфт йде ієрогліфами
Аліна - Доброго дня, скажіть можливо хтось знає чи можна переносити матеріали створені в НДІ користувача з однієї АВК в іншу?
Перегляд теми
» Питання та відповіді » Консультации
Тут был(и) 1 Гостей
Sashok_M
При заключении твердой договорной цены были включены машины и механизмы нашей организации. При выполнении работ были подключены другие организации. Как быть с актом выполненных работ. Ведь у всех разные машины и механизмы?
Спасибо!
:)
 
 Роздрукувати тему
Твердая договорная цена.
kc
а вобще я писал, твердые цены у нас на бюджете весьма специфически понимают (кстати их практически и не подписывают сейчас), таковы реалии
никакого отношения к законодательству и даже ДБН это не имеет.
вот примерно так проверяющие и говорят -
///это реалии сегоднешнего дня, а то как хотелось бы мне или Вам никого не интересует.
Забудьте слово твёрдая договорная цена, есть только приблизительная.//
Оценить сообщение
 
kc
Самое смешное , что при вызначенни цени кошторису, попросту не возможно точно определить ни стоимость материалов, которые будут использоваться, ни даже представьте стоимость машино-часа собственных машин на тот момент когда будут производится работы, поверьте
Оценить сообщение
 
gone
Спасибо АБорису за понимание. Уважаемый КС, согласен с Вами, что твердые цены реальны на короткий период строительства до 1-1,5 лет (максимум). На такое время можно рассчитать все – и стоимость механизмов, и материалов, заложив верно суммы инфляции и рисков в состав своего предложения по твердой цене. На крупном долговременном строительстве реальна динамичная цена. С периодичной там тоже будут сложности. Но согласитесь, что мы должны стоять на твердой основе Законов, а не подстраиваться под реалии…
А реалии сегодняшнего дня такие, что зачастую опытные сметчики и экономисты слушают, поникнув головою, бредни или неопытных или уж очень опытных крушников, что реалии сегодняшнего дня – это цены приблизительные, что нельзя платить ОПР больше чем в смете, что ЗСР только по процентам, что нельзя повысить уровень зарплаты в период сдачи объекта и т.д и т.п. И зачастую свое заикание, полученное от общения с КРУ, такие «специалисты» передают на сайтах, неся антинормативную информацию, соглашательскую с откровенно беззаконной нахальностью КРУ.
Оценить сообщение
 
Dobs
Укладаємо договір на ремонт всього 15 поверху офісної будівлі, ДЦ тверда. Держ.підприємство. Підрядник, що виграв тендер, включив в ціну пропозиції всі машини і механізми, передбачені нормами - підіймачі щоглові, крани автомобільні та баштові, бортові автомобілі. Матеріали на 15 поверх будуть доставлятися ліфтом за умови, що не буде кількагодинних відключень світла.
Жоден механізм підрядник з норм не видаляє, розраховувати заміну на ручний труд не вміє чи не хоче, та і немає сенсу, бо розрахунок зро[Вырезано цензурой!]ть такий як треба аби він був більший за сукупну вартість механізмів. А замовник не може перевірити достовірність будь якого наданого підрядником розрахунку. Проте відомо, що таких механізмів немає на балансі у підрядника, що робить лиш внутрішнє оздоблення. Як бути при підписанні ДЦ? Чи можна залишати в ДЦ механізми (і які саме?), яких у підрядника по факту немає і фактично вони не будуть використовуватися?
Згідно вказівок до застосування,
п.1.12 Нормами враховано витрати ресурсів на розвантаження будівельних матеріалів, виробів і конструкцій на приоб'єктному складі, витрати на горизонтальне транспортування матеріалів, виробів і конструкцій від приоб'єктного складу до місця установки (укладки) або монтажу (внутрішньобудівельний транспорт), а також витрати на транспортування матеріалів і будівельного сміття, що утворюється в процесі виконання ремонтних робіт, до місця їх складування на будівельному майданчику на відстань до 50 м.
В даному випадку немає ні приоб’єктного складу матеріалів, ні складування сміття, ні буд.майданчика, але якось же треба носити/піднімати матеріал на 15 поверх.
Оценить сообщение
 
Нет
При визначенні прямих витрат при складанні ціни пропозиції учасника процедури закупівлі (договірної ціни) відповідно до п. 5.4 Настанови з визначення вартості будівництва вартість машино-години власної будівельної техніки учасника процедури закупівлі (підрядника) визначається на підставі КНУ РКНЕМ, і відповідних поточних цін на них з ... і так далі за текстом. Також підрядник може залучити для виконання робіт орендовані машини та механізми. Це стосовно того, що у нього такої техніки у власності чи на балансі немає.
Але, на мій погляд, бортові машини у складі норми необхідно вилучати, тому що горизонтального транспортування від приоб'єктного складу у Вас точно не буде. Все інше - вимагати виконати заміну на ручний труд. Можете надати їм посилання на збірники ціноутворення з відповідними прикладами.
Але у Вас - тендер, яким зафіксована ціна, в межах якої будете рухатись. З одного боку - істотний плюс, а з іншого - на кожне можливе зауваження перевіряючих необхідно заздалегідь продумувати відподідь.
Оценить сообщение
 
Перейти на Форум:

btm-left.pngbtm-right.png
Подобные темы
Теми Форум Відповідей Останні повідомлення
Отражение материалов в КБ-2В, если цена- твердая договорная Материалы 4 December 20 2006 10:01
Договорная цена Прочие вопросы 3 April 06 2007 09:34
Договорная цена Перші кроки 12 September 10 2007 16:04
Цена машино-часа Перші кроки 7 May 08 2008 18:39
Помогите! Договорная цена! Перші кроки 13 July 23 2008 16:11
твердая или динамичная?! Перші кроки 4 November 27 2008 15:53
Тведая договорная цена Перші кроки 8 January 30 2009 11:24
цена проекта Перші кроки 2 February 02 2009 14:49
Динамичная и твердая цена Проблемы и решения 34 April 28 2009 15:03
Цена материалов Заказчика - где брать? Материалы 46 October 07 2009 19:10
btm-left.pngbtm-right.png
Авторизація
Логін

Пароль



Забули пароль?

 ВІДНОВИТИ 
btm-left.pngbtm-right.png
Навігація
bullet.gif Статті
bullet.gif Правила сайту
bullet.gif Зворотній зв'язок
Кошторисні програми
bullet.gif Замовити кошторис
bullet.gif C=>C=>C=>С
Різне
bullet.gif Увага!!! Курси!
bullet.gif Новини
bullet.gif Архів новин
btm-left.pngbtm-right.png
Зараз на сайті
bullet.gif Гостей: 27

bullet.gif Користувачів: 0

bullet.gif Всього користувачів: 25,410
bullet.gif Новий користувач: Artem83

Подивитись >>>
btm-left.pngbtm-right.png
219,941,400 унікальних відвідувачів Завантажено за 0.36 сек. - 46 Theme Fusionist by Harly
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)