20-04-2024 02:12
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 19.04.2024
п. 5.31 Настанови "за динамічної договірної ціни —не враховується."

[off] 19.04.2024
Динамічна договірна ціна може включати ризики?

[off] 18.04.2024
підкажіть, будь ласка, де можна подивитись форму акту передачі обладнання на відповідальне зберігання?

[off] 16.04.2024
Добрий день! Якщо можно технологічні карти. v.p.sidorenko@gmai
l.com

[off] 11.04.2024
і не відповідают риночним, як на це дивляться провіряючі органи коли накладні отписані але не відповідают ринку?


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Любовь - \"Какую расценку применить при демонтаже утепления фасада пенопластом t= 50 мм\"
Олег - Потрібна допомога з вирішення питання по демонтажу утеплення фасаду, якщо взяти пряму розцінку на монтаж КБ15-78-1 з к.0,8 відповідно до норми, то ...
Анатолій - Вихідні дані: Влаштування віконних блоків (27,78т)/100м.кв./14,54(одиниць по 100м.кв.) Як перевести в м. кв. в кошторисі, КБ9-44-(1,2,3)?
Просмотр темы
» Для начинающих » Первые шаги
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Список документів
Meyson
Всім привіт! хто небуть зає чи є такий докумен де єсть перелік всіх документів "сопровожающих" підчас виконання робіт на обьєкті? на там, проект, дозвіл, акти на скриті роботи і тд. і тп. сам документ існує де є такий перелік?
Оценить сообщение
 
Викторинка
shrbu100 , є "Закон про містобудівну діяльність " , ДБН А.3.1-5-96
"Організація будівельного виробництва" . і ще є перелік чинних нормативних документів в будівництві станом на 1 січня 2011 року, де Ви знайдете потрібні Вам нормативи. Єдиного документа з переліком не існує. Виконання робіт на об"єкті -загальне поняття.Є поняття будівництва, реконструкції , ремонту:поточного і капітального . Що ви збираєтесь виконувати на об"єкті : можна, наприклад виконати гарну піснюWink
Оценить сообщение
 
АБорис
Для начала лицензиюSmile
для нового строительства "Разрешение на исполнение работ" от гаска, а для этого утверждённий проэкт с ПКД.
Оценить сообщение
 
АВК
Викторинка правильно заметила: списка такого нет. На Западе уже давно бы его придумали, для удобства строителей, но мы же живем не на Западе (слава Богу).
Поэтому преодолеваем все трудности сами или сообща.
Было бы просто: прикрылся этим списком и откаты платить не надо. А чиновники на что жить будут?
Если интересует НЕОФИЦИАЛЬНЫЙ список, так мы его здесь сообща быстро соорудим.55
Оценить сообщение
 
Викторинка
АВК, захід України теж долучиться до складання цього списку55Wink
Оценить сообщение
 
АВК
Я только ЗА! Только нужно ли это топикстартеру?
Оценить сообщение
 
АБорис
Вы предлагаете на каждую область списки делать?
Оценить сообщение
 
Юличк@
а если прогуляться в местный ГАСК, и выклянчить сегодняшний список документов на сдачу объекта, а затем выделить оттуда все что хоть краями, но подрядчика касается? думаю минимум пол-дела сделано50
Оценить сообщение
 
АБорис
Юличк@ написал:
а если прогуляться в местный ГАСК, и выклянчить сегодняшний список документов на сдачу объекта, а затем выделить оттуда все что хоть краями, но подрядчика касается? думаю минимум пол-дела сделано50
100%
Оценить сообщение
 
Meyson
Дякую всім
Оценить сообщение
 
Нат
Добрый день всем !!!!
Подскажите пожалуйста (желательно со сноской на источник) для "Капитального ремонта приміщень навчального закладу" (переноска не несущих перегородок, переноска сетей Х иГ водоснабжения. замена полов, ремонт кровли и фасада) должен быть выдан проект от "Заказчика"?????? или данные виды работ выполняются по дефектным актам?????? (ранее сталкивалась с выполнением работ по капитальному ремонту по проекту) . Очень надо , началась война с Закзчиком (ранее обещали проект ,теперь послали к нехорошей маме)
Оценить сообщение
 
Wanderer
Нат это ищете?
[spoiler]ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Л И С Т
24.02.2005 N 7/8-134,
N 4/3-260
Щодо складу проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, затвердження проектно-кошторисної документації і визначення вартості ремонтів на всіх стадіях їх здійснення
На численні запити організацій щодо складу проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, затвердження проектно-кошторисної документації і визначення вартості ремонтів на всіх стадіях їх здійснення Держбуд України та Держитлокомунгосп України повідомляють.
Проектно-кошторисна документація на ремонт житла, об'єктів соціальної сфери і комунального призначення розро*****ється згідно з "Инструкцией о составе, порядке разработки, согласования и утверждения проектно-сметной документации на капитальный ремонт жилых зданий" ВСН 55-87(р), на ремонт об'єктів благоустрою - згідно з Порядком проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою, затвердженим наказом Держжитлокомунгоспу України від 23.09.2003 N 154, зареєстрованим в Мін'юсті України 12.02.2004 за N 189/8788.
На початку розробки проектно-кошторисної документації з ремонту проводиться технічне обстеження і визначається фізичний та моральний знос об'єктів.
Робочий проект з капітального ремонту складається з таких розділів:
а) для об'єктів житла, соціальної сфери і комунального призначення:
- загальна пояснювальна записка;
- архітектурно-будівельні рішення;
- технологічні рішення (при необхідності);
- рішення з інженерного обладнання;
- проект організації капітального ремонту;
- кошторисна документація;
б) для об'єктів благоустрою:
- загальна пояснювальна записка;
- організація ремонтно-будівельних робіт;
- оцінка впливу на довкілля;
- робоча документація;
- кошторисна документація.
Виходячи з технічної та технологічної складності капітальних та поточних ремонтів об'єктів житла, соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, за узгодженням сторін склад і зміст розділів проектно-кошторисної документації може зменшуватись. При цьому в обов'язковому порядку розро*****ються документи, за якими визначаються фізичні обсяги робіт (дефектний акт із зазначенням умов виконання робіт) та кошторисна документація. Зразок форми дефектного акту додається.
Затвердження проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (постанова від 11.04.2002 N 483, за наявності позитивного висновку комплексної державної експертизи. Комплексній державній експертизі підлягають розроблені в установленому порядку проекти капітального ремонту житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення і благоустрою, крім тих, що увійшли до Переліку об'єктів, затвердження проектів будівництва яких у межах законодавства України не потребує висновку комплексної державної експертизи, затвердженого наказом Держбуду України від 12.11.2003 N 187 та зареєстрованого в Мін'юсті України 8 грудня 2003 р. за N 1129/8450. У випадках, передбачених законодавством, зазначені в Переліку об'єкти підлягають окремим державним експертизам виходячи з призначення об'єкту.
Вартість розробки проектно-кошторисної документації з ремонту житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою визначається за Правилами визначення вартості проектно-вишукувальних робіт для будівництва, що здійснюється на території України ДБН Д.1.1-7-2000 (із змінами та доповненнями) на підставі "Сборника цен на проектные работы для капитального ремонта зданий и сооружений" із застосуванням поправочного коефіцієнту (за додатком 2 до зазначеного ДБН) та індексів визначення кошторисної вартості проектно-вишукувальних робіт (лист Держбуду від 02.02.2005 N 7/8-73.
Вартість ремонтів житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою визначається за Правилами визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1-1-2000 (із змінами і доповненнями). Додаткові витрати, що враховують ускладнені умови виконання робіт, кошти на зведення та розбирання тимчасових будівель та споруд, сезонні подорожчання тощо залежно від конкретних умов враховуються в кошторисній вартості ремонту на підставі проекту організації ремонту (ПОР) або, якщо ПОР у складі проектної документації не розро*****ється, згідно з умовами виконання робіт, зафіксованими у затвердженому замовником (інвестором) дефектному акті.
Якщо вартість прямих витрат технічно нескладних ремонтів визначається одним локальним кошторисом (як правило враховує один вид ремонтно-будівельних робіт), кошторисна документація може складатися з одного кошторису (на правах локального, об'єктного кошторису та зведеного кошторисного розрахунку) з урахуванням у ньому всіх витрат, встановлених кошторисними нормативами. Рішення з цього питання приймається розробником документації за узгодженням з інвестором (замовником).
При взаєморозрахунках за обсяги виконаних робіт з ремонту (капітального та поточного) застосовуються типові форми первинних документів з обліку в будівництві: Акт приймання виконаних підрядних робіт (типова форма N КБ-2в) та Довідка про вартість виконаних підрядних робіт (типова форма N КБ-3).
У зв'язку з виходом цього листа, лист Держбуду України від 26.05.99 N 7/469 втрачає чинність.[/spoiler]
Оценить сообщение
 
Викторинка
Нат , є щеДБН В.3.2-2-2009 ЖИТЛОВІ БУДИНКИ.
РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ . Цей нормативний документ допоможе Вам переконати Замовника ,що проект потрібен. Є ще ДБН В.2.2-3-97 Будинки та споруди навчальних закладів .
Оценить сообщение
 
Нат
Спасибо большое Wanderer и Викторинка. Документы нужные. Но как говорится "пусти свинью за стол, она и ноги на стол"
в письме "Л И С Т 24.02.2005 N 7/8-134, N 4/3-260" Робочий проект з капітального ремонту складається з таких розділів:
а) для об'єктів житла, соціальної сфери і комунального призначення:
- загальна пояснювальна записка;
- архітектурно-будівельні рішення;
- технологічні рішення (при необхідності);
- рішення з інженерного обладнання;
- проект організації капітального ремонту;
- кошторисна документація;
но здесь же
Виходячи з технічної та технологічної складності капітальних та поточних ремонтів об'єктів житла, соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою, за узгодженням сторін склад і зміст розділів проектно-кошторисної документації може зменшуватись. При цьому в обов'язковому порядку розро*****ються документи, за якими визначаються фізичні обсяги робіт (дефектний акт із зазначенням умов виконання робіт) та кошторисна документація. Зразок форми дефектного акту додається.

Возникат вопрос "как определить "складность капітальних ремонтів" , требует ли данный ремонт проект или можно обойтись дефектным актом"
Заказчик Гороно, бегает куча женщин, каждый раз новая, и каждый раз звучит : "из серии: милый, а эту кравать мы поставим вон в тот угол", это конечно шутка, все это касается месторасположения перегородок,проемов, конструктива перегородок (ГКЛ высотой 2м, а дальше металлопластиковое окно) высота здания 3 м. а вчера была полностью и ГКЛ под потолок. и т.д. Так , что вот такая каша. И как из нее выбраться ?????????
Оценить сообщение
 
Викторинка
Нат, переконайте Замовника в тому , що :1. Повинен бути визначений представник Замовника , який відповідає за дану ділянку роботи (щось на зразок технагляду ). 2. Всі будівельні роботи ведуться з дотриманням ДБН і правил 3. Вимагайте технічний паспорт приміщень (інвентарні плани ) для контролю своїх замірів 4. Складність ремонту визначається видами робіт : у вашому випадку і загальнобудівельні і сантехнічні і мабуть електромонтажні будуть роботи, то ж простим його ніяк не назвеш.Проект потрібен обов"язково, бо ж об"єкт врешті решт потрібно здавати , а значить здавати виконавчу документацію.
Оценить сообщение
 
Юличк@
Нат написал:
Добрый день всем !!!!
Подскажите пожалуйста (желательно со сноской на источник) для "Капитального ремонта приміщень навчального закладу" (переноска не несущих перегородок, переноска сетей Х иГ водоснабжения. ..............

вот на это без проекта лучше не идти. кровлю по дефектному можно сделать
Оценить сообщение
 
Wanderer
Юличк@ +100. На такие изменения надо проект.
Оценить сообщение
 
DIMA-050
Нат написал:
Заказчик Гороно, бегает куча женщин, каждый раз новая, и каждый раз звучит : "из серии: милый, а эту кравать мы поставим вон в тот угол", Так , что вот такая каша. И как из нее выбраться ?????????


По описанию - чи не сложный ремонт? поставили перегородку, повесили батареи, лампочки с розетками и окна вставили. Что ж там проектировать собственно?

Из недавнего опыта работы с нашим гороно. В декабре был пожар в школе, сгорел спортзал на 3 этаже. Пока тушили, залили водой все до подвала. На восстановление конструктива перекрытия и кровли отдельным решением выделил город 40 тыс. институту на обследование и проект. Правда бумажку с названием проект мы увидели когда все закончили, но ето отдельная история.
Капремонт спортзала и второго этажа сделали, сегодня только отбились от казны, чтоб не делать экспертизу и проект.
Главная проблема, когда связываешся с гороно, собесами и т.п. - надо задолго готовить деньги на все дела, тоесть чтобы заказать проект, надо
- знать что надо проектировать
- знать кто будет делать проект
- знать сколько он будет стоить
- знать стоимость работы
Надо все эти деньги отдельными строчками вписать в ришення сессии и смотреть надо чтоб на тендера не вылазить.
Такие работы -100 % местный бюджет, на который ни проекты, ни экспертизы не нужны. Поетому 99% не видать денег на проект = никто его делать не будет. Чтобы чего-нибудь строить надо:
- посмотреть сколько у них денег,
- с начальником решить, что они хотят на имеющиеся деньги
- утвердить деф. акт
- если неработали с ними раньше - дождаться пока казна возьмет юридические обязательства (зарегистрирует договор)
- сделать и получить деньги.
Лучший вариант - привлечь местный УКС для технадзора, 1,5% ДЦ (2,5% глав 1-9) Лучше не пожадничать, я из своей суммы их привлекаю, так не будет мороки с учителями, да и казна без их печати акты не берет.
Оценить сообщение
 
Нат
DIMA-050 - вопрос в том, что проект был оплачен (и не малые деньги), к нам попало два плана этажа , (в которых стены с вентканалами располагаются на другом расстоянии , чем по факту, по чертежу должны быть на 6,5м от наружной стены, апо факту находятся на 5.3м) в штампе чертежей написано "Реконструкция детского......, в договоре написано "Капитальный ремонт детского........., договор подписан 2 мес.назад , все это время кормили "Завтраками" потихоньку делали демонтаж и что могли, а теперь столкнулись с этой чехардой , "сегодня хочу здесь, завтра здесь" , а теперь они говорят о том, что на капитальный ремонт проект не нужен и они нам ничего не должны. Поэтому очень хочется доказать, что проект нужен. т.к так работать невозможно.
Оценить сообщение
 
DIMA-050
Хреново. Скандалом тут ничего не решить. Тут скорее не проект нужен, а взаимопонимание соучасников.
Как всегда бока проектантов валятся на голову подрядчика.
(У меня еще ни разу небыло случая, чтоб проект помог чем-нибудь или хотя-бы соответствовал действительности. Раз пришлось под построенное по дурацкому проекту двухэтажное здание подводить третий ряд фундаментных блоков, чтоб здание не завалилось на насыпном грунте. А проектанту сразу говорилось, что мало там 2 ряда блоков. И так куда ни ткнись. Поэтому я сильно недолюбливаю проектантов разных мастей.)
Однозначно надо вам вступать в сговор с проектантами, самое главное пусть убирают реконструкцию и пишут капремонт и раз им уплачено, пускай исправляют свои бока тихонечко. (иногда приходилось самому переделывать как надо)
Раз договор на капремонт - слова реконструкция нигде быть не должно. казна не пропустит. И гороношникам обьясните, сто если проект не переделать - у них нецелевка получается или по проекту, или по работам, чтоб меньше выделывались.
И как бы попробуйте технадзор свой подтянуть, если возможно.
Учителя хорошо ведутся на дедушек с умными лицами и грозными бровями, что авторитетно сказали "Тута копать, а тута не копать"
Ну а главное - подружитесь с заказчиком, тогда и стенки по своим местам будут стоять.
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
Список фирм, которые травят украинцев ГМО Флудилка...типа разговоры про жизнь 24 March 01 2010 08:57
Чёрный список Черный список предприятий 1 March 02 2012 10:12
Роз’яснення щодо процедур отримання документів Прочие вопросы 2 January 12 2014 12:04
Перелік чинних в Україні нормативних документів у галузі будівництва (за станом на 1 січня 2017 року Литература 2 July 20 2017 11:17
Черный список предприятий Черный список предприятий 1 July 15 2020 21:13
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 19

Пользователей: 0

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: An

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры