28-03-2024 13:00
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 26.03.2024
sasa, Тільки залізобетонні вироби.

[off] 25.03.2024
170,25

[off] 25.03.2024
Яка середньомісячна тривалість робочого часу?

[off] 22.03.2024
Улаштування колодязів круглих каналізаційних діаметром 1,5 м із збірного залізобетону, який об'єм враховується? Лише залізобетону чи всього циліндра?

[off] 22.03.2024
ввести в локалку металлолом, поставить признак возврата. цену оговорить с заказчиком(комисси
я должна быть)


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Тетяна - чому при підвищенні середньомісячної зарплати зменшується загальна кошторисна заробітна плата????
Марія - Чи правомірно замовник вимагає змінити середньомісячну тривалість робочого часу з 167,33 (стандартна АВК) на 170,25 (лютий 2024)? Де можна прочитат...
Олег - При просмотре любых общих выходяших документов выдает ошибку \"Высота групп входящих в \"объединение\" (строки между \"Ь\" и \"Ъ\") превышает высот...
Просмотр темы
» Вопросы и ответы » Материалы
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Зворотні суми
_SEMEN_
Скажіть, будь-ласка, в яких випадках потрібно відображати зворотні суми в актах, по якій ціні та якими документами підтвердити (Держбюджет):
1. Холодне фрезерування асфальтобетонного покриття великими картами. (асфальтобетонна крихта)
2. Холодне фрезерування асфальтобетонного покриття при ямковому ремонті площею до 1м2, 5м2 (ДА10-2-31-4). (асфальтобетонна крихта з брудом, щебенем).
3. Обрубування країв ямки відбійними молотками (Р18-7-1). (крупні уламки асфальтобетону з брудом).
Дякую
Оценить сообщение
 
LeNNy
в залежності від того, хто замовник якщо це Служба автомобільних доріг, то в даному випадку фрезерування як зворотній матеріал в будь-якому випадку, із документів - акт (підпис прораба і технадзору), якщо ж ви працюєте з сільською, міською радою або щось подібне, то там всім пофіг, вони собі додому його заберуть, в іншому випадку - то так як із службою!! ціна ну не дорожче щебню!!!!
Оценить сообщение
 
Викторинка
_SEMEN_ ,варто почитати. Акт від розбирання складаєте обов"язково. І передаєте матеріал від розбирання замовнику. Замовник вирішує,чи продати чи використати повторно матеріал від розбирання. Сільради не виняток.

ДО ВРАХУВАННЯ В КОШТОРИСНІЙ ДОКУМЕНТАЦІЇ ВАРТОСТІ МАТЕРІАЛЬНИХ РЕСУРСІВ, ОТРИМАНИХ ВІД РОЗБИРАННЯ ТА ПРИДАТНИХ ДЛЯ ПОВТОРНОГО ВИКОРИСТАННЯ НА ОБ'ЄКТІ БУДІВНИЦТВА

Лист Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України

від 23 лютого 2006 р. № 10/2-9

Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України розглянуло звернення щодо врахування в кошторисній документації вартості матеріальних ресурсів, отриманих від розбирання та придатних для повторного використання на об'єкті будівництва, надіслане листом [...], і роз'яснює. Згідно з п. 2.4.11 ДБН Д.1.1-1-2000 "Правила визначення вартості будівництва", які носять обов'язковий характер при будівництві об'єктів із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності, коли відповідно до проектних рішень здійснюється розбирання конструкцій будівель і споруд, внаслідок чого намічається одержання матеріальних ресурсів, придатних для повторного застосування на цій будові, за підсумком локальних кошторисів на розбирання будівель і споруд довідково наводяться зворотні суми. Зворотні суми на стадії складання інвесторської кошторисної документації визначаються на підставі номенклатури І кількості конструкцій, матеріалів і виробів, отриманих від розбиранні, та їх вартості, яка приймається як за нові в поточному рівні цін із застосуванням усередненого коефіцієнта зносу 0,5 або за обґрунтованою їх вартістю.

Якщо при виконанні будівельно-монтажних робіт застосовуються матеріальні ресурси, отримані від розбирання будівель і споруд, вартість таких ресурсів типовій формі КБ-2В "Акт приймання виконаних підрядних робіт" приймається за їх обгрунтованою вартістю з урахуванням технічних та якісних характеристик, із зазначенням за підсумком обсягів виконаних робіт вартості таких матеріальних ресурсів, яка не підлягає сплаті замовником (зворотні суми). При цьому, якщо підрядник виконує роботи з доведення таких матеріальних ресурсів до придатного для використання стану та за необхідності транспортування їх до місця тимчасового складування, вартість цих робіт враховується у вартості виконаних будівельно-монтажних робіт додатково.

Одночасно відзначаємо, що на питання, порушені у неодноразових запитах до Мінбуду України (Держбуду України), не дивлячись на те, що вони врегульовані та висвітлені у відповідних нормативно-правових актах, вивчення яких дозволяє керуватися їх положеннями без додаткових роз'яснень, були надані вичерпні відповіді.

Перший заступник Міністра А. Беркута
Оценить сообщение
 
_SEMEN_
Дякую!
Оценить сообщение
 
Игор1985104
А як бути з вирубкою дерев?Потрібно повертати замовнику(Служба автом.доріг) у формі КБ-2 вартість деревини,що береться підприємством на прихід,і як обгрунтувати таку вартість?
Оценить сообщение
 
hoks
Игор1985104, по поводу вырубки деревьев надо обращаться в зеленстрой, они обследуют и составляют акт и в этом акте зеленстрой указывает "відновну вартість" вырубанных деревьев, кот. может быть учтена в смете в разделе благоустройствою. В любом случае, надо обращаться в зеленстрой, они подскажут или в Минрегионстрой
Оценить сообщение
 
Игор1985104
там вартість вони ставлять мізерну,а от наш економіст колись робив калькуляцію де вартість була значно вищою.Але ця людина у нас вже нажаль не працює.
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
Зворотні суми Консультации 11 June 04 2009 16:43
Зворотні матеріали Консультации 18 October 06 2009 09:41
Зворотні суми від демонтажу, що визначена у локальних кошторисах Проблемы и решения 2 February 06 2012 16:28
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 31

Пользователей: 0

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: patchbilding

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры