Про визначення розміру кошторисної заробітної плати при обчисленні вартості будівництва у 2017 році
З метою встановлення механізму розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, Міністерством прийнято Порядок розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів (наказ Мінрегіону від 20.10.2016 № 281, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 11.11.2016 за № 1469/29599).
Відповідно до Порядку Мінрегіон у місячний термін з дня прийняття Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» має визначити розмір кошторисної заробітної плати, який враховуватиметься при обчисленні вартості будівництва у 2017 році, виходячи з рівня мінімальної заробітної плати, прийнятого державним бюджетом.
Законом України «Про Державний бюджет на 2017 рік» прийнято мінімальну заробітну плату у розмірі 3200 гривень та прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірах: з 1 січня – 1600 грн., з 1 травня – 1684 грн., з 1 грудня – 1762 гривень.
Також, Законом України від 06.12.2016 № 1774 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» установлено, що до внесення змін до законодавства мінімальна заробітна плата не застосовується, як розрахункова величина.
Порядок потребує приведення у відповідність із зазначеними законами, що дасть можливість визначити розмір кошторисної заробітної плати у будівництві згідно із законодавством.
Я что-то не пойму. Что в этом году по каждому региону своя з/п на строительство? Это если я с Черкасс то надо найти какую у меня в регионе установили з/п на строительство?
KARAMEL написал(а):
Я что-то не пойму. Что в этом году по каждому региону своя з/п на строительство? Это если я с Черкасс то надо найти какую у меня в регионе установили з/п на строительство?
Всё связано с законом о децентрализации власти. Полномочия ДАБК в Харькове перебрал на себя Харьковской городской совет. Поэтому у нас они определяют с/м зарплату по Харькову исходя из средней зарплаты в регионе.
KARAMEL написал(а):
все еще круче!!
нужно знать за счет средств какого бюджета финансируется объект и искать что для него принято по з/п.
к примеру в городе ставят две одинаковые беседки - одну финансуруют из горбюджета, вторую из гос/обл/хозденег.
при этом за городские деньги расчетная з/п и конечная сумма одна, а за гос/обл/хоз - другая. децентрализация, епт. так вижу((
З.Ы. а если финансирование смешанное?????
Змінено: ksilit, February 10 2017 13:56
В ЦО № 12 2016г. есть метода. По ней одна из составляющих ЗПкоштор это ЗПтар=ЗПмин х Кгал х Ксер.розр
В примере расчета по методе ЗПмин = 2500грн. взята условно! С Кгал=1,28 (гал угод дод 1 п. 1) и Ксер.розр=1,308 все понятно.
В Расчете Хмельницкой миськрады ЗПмин посчитана средевзвешенным по прожиточному минимуму ((1600*4+1684*7+1762*1)/12=1 662,50 грн) с умножением на 120% и примечанием в скобках (галузева угода)
Где в этой угоде написано про 120 % не вижу.
И далее в расчете присутствует коэф. 1,61 со ссылкой на эту же угоду - тоже не могу его там найти.
Получается ЗПмин = средневзвешенный прожиточный х 120% х 1,61 х 1,308 ????? Из этой формулы на 100% понятен только коэф 1,308. И самого понятия "Тарифная" ЗП в расчете нет - есть "основная". Как я понимаю, тарифная часть для Украины у всех должна быть одинаковая.
annet1112 написал(а):
а когда по Киеву будет з/п больше чем 3400?
Да нет никакого официального документа позволяющего сегодня для работ за счет бюджетных средств принимать в расчет заработную плату выше чем 3400.
Лайфхак: сделайте сайт минрегионстроя стартовой страничкой браузере, вы сможете получить интересующую вас информацию - так сказать из первых рук.
А все эти региональные писульки - анархия и самоуправство чистой воды - нет единого порядка как это все можно применять в расчетах с бюджетом. Набираемся терпения и ждем.
olga_z написал(а):
Вот решение МВК г.Запорожье - з/п 5200грн.
разряд 3,8 забыли указать...экспертиза опять посоветует засунуть этот "документ" в ж...ой... в папку, да. А нас опять будут призывать относиться к сексуольным меньшинствам с терпимостью. Доколе!