29-03-2024 16:31
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 29.03.2024
ируська, в первом случае возможно в котлах уже есть разогретый битум и его просто подогревают. во втором случае возможно по месту греют. разный расход дров.

[off] 29.03.2024
КР18-8-2 ( ямковий ремонт асф/бет суміші) подразумевает разогрев битума в составе работ? И для чего тогда в сборнике норма КР18-57-1 отдельно разогрев битума в котлах? Разогрев и поддержание в горяче

[off] 29.03.2024
Підкажіть усереднену відстань внутрішньобудівель
ного транспортування врахованого нормами для збірок Кб27?

[off] 28.03.2024
Подскажите пожалуйста расценку на снять, а потом обратно поставить стеклопакеты в м/пластиковых окнах

[off] 26.03.2024
sasa, Тільки залізобетонні вироби.


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Анатолій - Вихідні дані: Влаштування віконних блоків (27,78т)/100м.кв./14,54(одиниць по 100м.кв.) Як перевести в м. кв. в кошторисі, КБ9-44-(1,2,3)?
Тетяна - чому при підвищенні середньомісячної зарплати зменшується загальна кошторисна заробітна плата????
Марія - Чи правомірно замовник вимагає змінити середньомісячну тривалість робочого часу з 167,33 (стандартна АВК) на 170,25 (лютий 2024)? Де можна прочитат...
Просмотр темы
» Вопросы и ответы » Задай вопрос КРУ
Тут был(и) 1 Гостей
 Распечатать тему
Тверда договірна ціна
rom1618
При твердій договірній ціні чи повинен інспектор КРУ вимагати накладні на матеріали. Акт КБ2в відповідає договірній ціні .
Оценить сообщение
 
Valentin
НЕТ.

ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ГоловКРУ
27.02.2009 N 39

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
з проведення державною контрольно-ревізійною
службою ревізій використання коштів
на будівництво



Тверді договірні ціни встановлюються незмінними на весь обсяг будівництва і не уточнюються, за винятком випадків, якщо:
а) замовник змінює в процесі будівництва проектні рішення, що викликає зміну обсягів робіт та вартісних показників;
б) у процесі будівництва в проектній документації та інвесторських кошторисах встановлено безперечні помилки, які не було виявлено на стадії тендерної пропозиції та складання договірної ціни, а підрядник не є виконавцем проектно-кошторисної документації;
в) виникають обставини непереборної сили - надзвичайні обставини та події, які не можуть бути передбачені сторонами під час укладання договору (контракту).
Слід враховувати, що згідно з пунктом 2 статті 844 Цивільного кодексу України [2] договірна ціна є твердою, якщо інше не встановлено договором.

=========================

Т.е. хоть есть накладные, хоть нет- цена остается неизменна.
Изменил(а) Valentin, August 14 2014 15:17
Оценить сообщение
 
rom1618
СПСSmile
Оценить сообщение
 
AHAPXICT
Всім доброго дня.
Ситуація така: у 2013 р. виграли тендер на викон.робіт.(бюджет) Ціна тверда. Проект 2013роком на ДБНах.
У 2013 році виконали роботи частково і тільки минулого тижня нам заплатило казначейство кошти за 2013 рік. Замовник кричить: робіть роботи далі!!! А як їх робити якщо матеріали скочили в ціні майже двічі, аматура коштувала 7000 грн, а тепер 11000??

В договорі є пункт:
Істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобовязань Сторонами у повному обсязі, крім випадків:
... г) зміни встановленого згідно із законодавством органами державної статистики індексу інфляції, зміни курсу іноземної валюти у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни залежно від зміни такого курсу, ...
Що нам далі робити що б збільшити вартість матеріалів????
PS. Міняти проект і платити за нього замовник не бажає!










Я не страшний, я ніжний і пухнастий!
Оценить сообщение
 
ksilit
ИМХО, боюсь, что при твердой ДЦ у Вас шансов изменить стоимость нет
Оценить сообщение
 
AHAPXICT
І що новий проект, новий тендер???










Я не страшний, я ніжний і пухнастий!
Оценить сообщение
 
Valentin
AHAPXICT написал(а):
Замовник кричить: робіть роботи далі!!!


ЯКЩО ЗАМОВНИК ПОЧАВ КРИЧАТИ, ТО ГРОШЕЙ ТОЧНО НЕМА І НЕ БУДЕ!!
Оценить сообщение
 
AHAPXICT
prepod написал:Денег в казне нет, дальше только хуже будет.

Valentin написал:ЯКЩО ЗАМОВНИК ПОЧАВ КРИЧАТИ, ТО ГРОШЕЙ ТОЧНО НЕМА І НЕ БУДЕ!!

Кошти місцевого бюджету!! Якщо введуть "децентралізацію" і відмінять єдиний казначейський рахунок, кошти будуть... питання тільки коли!










Я не страшний, я ніжний і пухнастий!
Оценить сообщение
 
Valentin
AHAPXICT написал(а):
.. кошти будуть... питання тільки коли!

Цьому питанню скоро будемо відмічати 25 років.
Оценить сообщение
  x 1
 
Selena
Добрый день. Такой вопрос: ДЦ твердая, но в ней прописан к-т инфляции, согласно письму минрегионбуда от 02.04.2015 "Щодо порядку перерахування кошторисної документації, пов'язаного зі зростанням вартості матеріальних ресурсів у сучасних економічних умовах". Сейчас при подписании АВР Заказчик требует что б цены на ресурсы полностью соответствовали ценам в ДЦ и полностью игнорирует инфляцию. В договоре конкретно по этому поводу ничего не прописано.
Оценить сообщение
 
sergibadjo
Здравствуйте коллеги, подскажите пожалуйста где написано что при твердой договорной цене, подрядчик не обязан перед заказчиком отчитываться накладными. А то нам служба заказчика говорит сколько сметчиков столько и мнений, давайте накладные тогда подпишем акт
Оценить сообщение
 
kindzadza
sergibadjo написал(а):
Здравствуйте коллеги, подскажите пожалуйста где написано что при твердой договорной цене, подрядчик не обязан перед заказчиком отчитываться накладными. А то нам служба заказчика говорит сколько сметчиков столько и мнений, давайте накладные тогда подпишем акт


Может в ДСТУ Б Д.1.1-1:2013??










Одна голова хорошо, а две хорошо-хорошо!
Оценить сообщение
 
Викторинка
Может в ДСТУ Б Д.1.1-1:2013??
-так в цьому документі знайдете відповідь на ваше запитання. При цьому прочитайте свій договір, він основа взаємин.
Оценить сообщение
 
pancher
Викторинка написал(а):
Может в ДСТУ Б Д.1.1-1:2013??
-так в цьому документі знайдете відповідь на ваше запитання. При цьому прочитайте свій договір, він основа взаємин.

агась. Первым делом договор: ДСТУ Б Д.1.1-2:2013, п. 6.3.4
Ну если требуют подтверждения стоимости, то какая она тогда ТВЕРДАЯ? Должны проверять стоимости при твердой ДЦ на стадии формирования перед подписанием договора. ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 четко дает понять пунктом 6.3.2.2.
Хотят и рыбку сьесть и... так часто выходит.
Оценить сообщение
 
sergibadjo
да у нас твердая договорная цена и при этом мы четко помещаемся в сумму по договорной. Но почему-то все им предоставляют накладные и они это требуют от нас. В ДСТУ ничего не говорится про то что мы можем не предоставлять накладные на материалы, я так понял это подразумевается.
Оценить сообщение
 
pancher
«Ценообразование в строительстве» № 2 '2007,вопрос-ответ, раздел 7. Прочие и компенсационные затраты. Может в это поверят, там разжевано то, что написано в ДСТУ.
Не прописано в договоре про накладные, тогда какой с Вас спрос? Разводят, как хотят 4
Оценить сообщение
 
sergibadjo
Cпасибо, именно это я и искал!
Оценить сообщение
 
Dobs
При твердій ДЦ якщо фактично пофарбували 260м2 із запланованих 300, або в процесі виконання робіт замовник вирішив залишити старі світильники не міняти на нові, то у зв’язку із зміною об’ємів робіт сума актів не обов’язково повинна дорівнювати сумі ДЦ?
Ремонт кількох поверхів офісу держпідприємства, був тендер на прозорро, підписана тверда ДЦ. По факту підрядник використав дешевшу шпаклівку, фарбу і ін., вирішив зекономити, або плити Армстронг замість нових частково використали придатні після розбирання стель.
Замовник вимагає щоб використовували саме ті матеріали, які зазначені в ДЦ (марка шпаклівки, фарби, виробник сантехнічного обладнання і тд.), або в акті ставили ціни дешевших, тобто тих, що по факту використали. Чи можна при твердій ДЦ міняти в актах назви/марки і відповідно ціни матеріалів, включати матеріал Б/В замість нового?
Изменил(а) Dobs, October 10 2023 15:02
Оценить сообщение
 
Нет
Dobs, ні. Документально порядок взаєморозрахунків за твердої договірної ціни визначено п. 6.2 Настанови з визначення вартості будівництва.
Будь-які відхилення від твердої договірної ціни у використанні матеріалів, обладнання, тим більше у випадку здійснення закупівлі через авторизований майданчик відповідно до ЗУ "Про публічні закупівлі", може бути підставою для визнання договору нікчемним та накладання стягнень, як на Замовника, так і підрядника.
За твердої договірної ціни Ви можете змінювати лише обсяги робіт, і то у сторону зменшення (тобто, замість 10 кв. м фарбування зробили лише 9,8 кв. м, тому що обсяги у 0,20 кв. м утворилися за рахунок округлення). Будь-яке збільшення обсягів лише через додатковий договір згідно, знову ж таки, з положеннями ЗУ "Про публічні закупівлі".
Заміну матеріалів та обладнання Замовник письмово погодив? А письмове погодження на використання демонтованих панелей Армстронг у Вас є. До речі, нагадую, що ці панелі належать Замовнику і після демонтажу необхідно було скласти акт оцінки їх стану, а потім ушкоджені вивести на смітник, а справні - на склад Замовника.
Оценить сообщение
 
Dobs
а хто має складати акт оцінки стану? замовник чи підрядник? окрім підвісних стель, демонтуються світильники, двері, унітази, змішувачі, покриття підлог з плитки. На кожен матеріал треба такі акти складати?? Frown теоретично і частина плитки після демонтажу може бути придатна для повторного використання, якщо доплатити підряднику за її очищення від розчину і акуратне складання)) але ж задача ремонту навести нову красу, а не причесати стару та заново ліпити із гівна кулю.
І якщо не виходити за загальну суму ДЦ, то по деяким позиціям все одно не можна допустити збільшення об'єму в актах?
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
Ціна на матеріали Первые шаги 5 April 06 2008 01:32
Штучні вироби - відпускна ціна? Материалы 8 May 08 2008 16:25
договірна ціна Административные расходы 10 May 20 2010 14:21
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 31

Пользователей: 0

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: An

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры